El coronavirus també contagia l’alcaldessa Aurora Carbonell

Els regidors que hi han tingut un contacte estret se sotmetran a tests PCR durant els propers dies

- Publicitat -

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha fet públic a través de Twitter que ha donat positiu per Covid-19. Ara per ara, Carbonell es troba bé i no presenta cap dels símptomes més comuns del virus. Tot i així, afirma que seguirà les indicacions de les autoritats sanitàries en tot moment i, per tant, que exercirà les seves responsabilitats al capdavant del Govern municipal des de casa seva fins a nou avís. A més, també ha volgut fer una crida a la responsabilitat col·lectiva recordant que no es pot abaixar la guàrdia i que la millor prevenció és posar-se la mascareta, rentar-se les mans i mantenir el distanciament social.

La cap de llista d’Esquerra Republicana en les darreres eleccions municipals és la primera regidora de l’Ajuntament que ha donat positiu per coronavirus o, si més no, la primera que ha decidit fer-ho públic. Alguns dels seus companys d’executiu també han començat a notar molèsties durant les últimes 48 hores i, per si de cas pogués existir alguna relació entre els diferents casos, avui divendres ja han treballat preventivament des dels seus domicilis particulars. Com en qualsevol altre cas de contagi, tots ells –junt amb altres regidors que han mantingut contacte estret amb l’alcaldessa durant els últims dies– se sotmetran properament a nous tests PCR per tal de saber si també s’han contagiat.

Per la seva part, les persones que últimament han tingut una coincidència ocasional amb Aurora Carbonell es mantindran a l’expectativa de com evolucionin els fets. D’una banda, esperant els resultats de les esmentades proves als contactes més propers, a veure si apareixen més positius o no. De l’altra, esperant també un possible enduriment de les mesures restrictives per part de la Generalitat en cas que no disminueixi el número total de contagis i, en conseqüència, el risc de rebrot, que continua sent “molt alt” segons els barems del Departament de Salut.

Les dades dels últims set dies no han sigut especialment positives. Sitges ha experimentat un creixement setmanal per primera vegada superior al del conjunt del país i l’Hospital Sant Camil ha registrat la primera defunció per Covid-19 dels últims tres mesos. Precisament, un altre polític del territori i company d’Aurora Carbonell al Parlament de Catalunya, el conseller vilanoví de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també ha fet públic, aquest dijous, que ha donat positiu per Covid-19.

Articles relacionats