El coronavirus també s’emporta Santa Tecla

Joan Duran, David Martínez, Aurora Carbonell i Agustí Marcet, a la roda de premsa d’aquest migdia.
- Publicitat -

La Covid-19 s’ha emportat la Festa Major, però també Santa Tecla. Els balls populars no sortiran el 23 i 24 d’agost, però tampoc no ho faran el 22 i el 23 de setembre. La canalla també haurà d’esperar un any més. Les mesures de protecció i prevenció derivades de la pandèmia han recomanat que la Festa Major i Santa Tecla siguin enguany uns esdeveniments més simbòlics que populars, sense cap mena d’acte que pugui generar aglomeracions.

La confirmació que la Festa Major i Santa Tecla seran diferents ha estat comunicada avui en roda de premsa per l’alcaldessa, Aurora Carbonell, acompanyada del regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, el president de la Comissió, Agustí Marcet, i el representant del Consell del Patrimoni Festiu, Joan Duran. La decisió es va prendre dimecres passat durant la reunió de la Comissió, les colles, els grallers, l’ABPS i el Consell del Patrimoni. Tant la Comissió com l’Ajuntament s’han encomanat fugir de la paraula “suspensió” per definir la Festa Major i Santa Tecla del 2020, malgrat que no seran, ni de bon tros, com les coneix tothom i que bona part dels actes tradicionals i paral·lels no se celebraran.

Els balls no sortiran al carrer en cap de les sis cites habituals de les 36 hores. Tampoc no ho faran per Santa Tecla, així com tampoc hi haurà matinal infantil ni l’exhibició de gegants i colles de foc de la setmana abans. Tampoc hi haurà castell de foc, ni Entrada de Grallers, ni pregó, ni balls amb les orquestres a baix a mar… La decisió és no celebrar cap acte que pugui ser susceptible de generar aglomeracions.

La Comissió està treballant en poder mantenir alguns dels actes tradicionals. Per exemple, l’Ofici i el repic de campanes gairebé segur que es duran a terme. S’està valorant fer els 21 morterets, però de ben segur que no serà en els termes habituals, ja que podria concentrar gent. En les properes setmanes, la Comissió es reunirà amb les colles, els músics, l’ABPS, el Consell del Patrimoni i la Parròquia per acabar de valorar el programa que es pugui mantenir.

Les Barraques, que enguany portaven importants noms com Celtas Cortos, Doctor Prats. Miki Núñez o Oques Grasses, també han suspès els seus concerts, que s’havien de celebrar a la platja de la Fragata del 14 al 16 d’agost. Després d’estar mirant diversos nous emplaçaments –sonava el pàrquing de l’Aquatic– , els organitzadors han decidit ajornar l’edició.

Notícia relacionada:
La Comissió treballa en el programa paral·lel (4 de juliol de 2020)
Els balls no sortiran a la Festa Major (1 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats