El Corpus més esperat

- Publicitat -

Per fi, una festa sense cap mena de restricció ni limitació. El Corpus d’enguany és especialment celebrat i esperat a Sitges. Catifaires, geganters, la comunitat de la Parròquia i el conjunt de la vila podran viure una festa amb els mateixos paràmetres en què s’havien viscut fins la irrupció de la pandèmia, el març del 2020. Ben és cert, que la –gairebé– normalitat amb la qual estem vivint des de fa uns mesos ha permès recuperar els hàbits i les pràctiques que, en la majoria de casos, hi havia fins la Covid, però fins ara no hem pogut celebrar una festa popular com es feia abans. El mes de març vam gaudir del Ral·li, que va omplir de nou els carrers, però les mascaretes, la reducció de participants i les recents onades pandèmiques ens van fer recordar que no tot era encara normal. No serà el cas d’aquest cap de setmana, on la celebració de Corpus serà com les que hi havia hagut fins el 2019.

La Comissió de Corpus i la Regidoria de Festes han estat treballant intensament en els darrers mesos per a que el programa llueixi com es mereix. Les llavors han fet el seu procés; els clavells mostren tot el seu encant; els pètals, la gespa, el xiprer i l’esclofolla d’arròs ja són a punt per escampar-se pels carrers, i els gegants comencen a moure les cames de les ganes que tenen de ballar. Darrere de tot aquest procés hi ha dipositada la il·lusió d’amants de la festa, de famílies, de responsables d’organització i d’un poble que té ganes de posar-se bonic.

Els dos darrers anys, el Corpus de Sitges va saber estar a l’alçada, malgrat les lògiques limitacions generades per la Covid. El 2020, la decoració de façanes va permetre recordar el sentit de la festa, mentre que l’any passat les catifes en llocs seleccionats, acompanyades per l’imaginari festiu, van dibuixar una postal digna de ser contemplada i convenientment emmarcada. Ara, és el moment de tornar exhibir l’esplendor que defineix aquesta festa i aplaudir la participació que en desperta entre famílies de Sitges.

En les darrers setmanes, la Comissió ha activat diverses iniciatives, que permeten certificar el bon camí en la gestió i continuïtat del Corpus, Algunes ja venien de les anteriors comissions, que també van mostrar capacitat, enginy i determinació en aquesta empresa. L’àlbum de cromos en el qual s’han implicat una seixantena de comerços de la vila ha estat una bonica i eficaç manera de fer participar els escolars de la vila en una gimcana que els ha permès apropar-se a la festa. Són propostes com aquesta, i tantes altres, que ens permeten mirar el futur de les nostres tradicions amb optimisme.

Articles relacionats