El debat de la cancel·lació arriba a Sitges arran la proposta sobre els gegants Americanos

Els gegants Americanos, en una imatge del 1966
- Publicitat -

“Els Gegants Americanos de Sitges es van construir en record de molts sitgetans que van fer les Amèriques. Van néixer els anys 60 per subscripció popular i van ser patrocinats per la Pepsi-Cola”. Així comença l’article de Mia Muntané que publiquem a L’Eco d’aquesta setmana sobre l’emblemàtica parella dels gegants petits.

El debat sobre la cancel·lació de referents de la cultura popular, arran les reflexions de la candidata de la CUP a Barcelona, Basha Changue, ha arribat també a Sitges. Hi ha hagut una unanimitat gairebé total –també entre els cupaires locals– en evitar que les renúncies histròriques arribin a la cultura popular i, especialment, amb els cubanitos. La parella de gegants continurà sortint a les festes locals, a pesar de la proposta de la candidata de la CUP de Barcelona.

A L’Eco d’aquesta setmana ens fem ressò d’aquest debat amb dos articles, el de Mia Muntané i el de l’historiador Adrià Enriquez, que ha tractat en diversos treballs sobre els negrers i els esclaus catalans, també els sitgetans. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats