LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El descens del contagi es frena i torna a pujar a Sitges

El Cap de la Vila, en una imatge de dimarts passat

Després de cinc setmanes consecutives baixant en el nombre de positius, el descens s’ha aturat a Sitges i ha experimentat en els darrer quatre dies una notable pujada. També ha incrementat el risc de rebrot, que ha abandonat el nivell moderat i s’ha situat de nou en la franja alta, així com la velocitat de propagació de la malaltia. Al CAP de Sitges apunten a les trobades entre joves com una de les causes que explicarien aquest nou augment.

En l’última setmana hi ha hagut 31 casos positius nous a Sitges. Es tracta d’una xifra que trenca de ple amb la bona tendència de les setmanes anteriors. Els últims set dies de febrer només se’n van registrar 6 i la setmana anterior, 25. Tot i això, els 31 d’aquetes setmana és una xifra millor que els 50 detectats entre el 7 i el 14 de febrer.

L’augment d’aquesta setmana és del 2,18 per cent a Sitges, una xifra que torna a ser superior a la mitjana catalana, situada en 1,66. A Sant Pere de Ribes, per contra, es manté en un baix 1,26 per cent d’augment: els casos d’aquesta setmana al municipi han estat 20.

El risc de rebrot també s’ha complicat un altre cop a Sitges. Després que dimarts baixés dels 100 punts per primer cop aquest 2021, ahir diumenge va tornar a superar la frontera. Avui està en els 162 punts, cinquanta més que ahir (a tot Catalunya està en 202). També s’ha disparat de manera elevada la velocitat de propagació del virus (rt), fins arribar a l’1,37. Dijous havia baixat al 0,53.

La causa que apunta a aquest sobtat augment estaria relacionada amb una “relaxació de la prevenció per part d’alguns sectors”, segon ha apuntat la doctora Herminia Palacín, directora del CAP de Sitges. “Hi ha cansament i això fa que es baixi la guàrdia en alguns casos”. En aquest sentit, s’indica les trobades de joves en domicilis particulars com una dels principals focus de contagi.

Sant Pere de Ribes, en canvi, manté uns indicadors més favorables i per sota de l’alerta: el risc de rebrot està en els 52 punts i l’rt, en 0,86. El nombre de proves PCR i test d’antígens que surten positives és del 2,17 per cent, gairebé la meitat que el 3,95 per cent de Sitges.

Notícies relacionades:
El risc de rebrot ja està per sota dels 100 punts (4 de març de 2021)
L’expansió del virus ja és residual a Sitges i a Sant Pere de Ribes (1 de març de 2021)
El descens del virus es consolida a Sitges (25 de febrer de 2021)
El nombre d’hospitalitzats per Covid no baixa, tot i la millora de les dades (23 de febrer de 2021)
Les dades de contagi a Sitges ja tornen a estar per sota de la mitjana catalana (21 de febrer de 2021)
Els nous positius pugen la meitat que fa dues setmanes, però el risc de rebrot no baixa (18 de febrer de 2021)
El risc de rebrot se situa, per primer cop aquest any, per sota dels 300 punts (15 de febrer de 2021)
El descens de nous positius encara és lent a Sitges (11 de febrer de 2021)
Les dades de contagi tornen a créixer a Sitges (7 de febrer de 2021)
Baixa el nombre d’hospitalitzats (5 de febrer de 2021)
El risc de rebrot a Sitges ja torna a estar per sota de la mitjana catalana (4 de febrer de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure