LOADING

Type to search

Actualitat

El descontrol del virus, l’inici del curs escolar i les incògnites del Carnaval, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana posa el focus en l’elevat risc de contagi que hi ha actualment a Sitges i el continu creixement de positius, així com l’inici del curs escolar. També abordem les incògnites que planen sobre el Carnaval, les mesures de diferents bars musicals per poder continuar obrint fins la 1 h de la matinada, la celebració de l’11 de Setembre, la temporada turística dels socorristes, la davallada del turisme a Ribes, les previsions de la verema i la temporada de futbol sala.

L’inici del curs escolar més difícil centra la nostra atenció aquesta setmana. Expliquem com s’han organitzat els centres escolars de Sitges i de Ribes i quines són les mesures de salut i seguretat que han implantat. També recollim l’opinió d’un mestre, un conserge, una mare i una alumna, que ens expliquen com afronten l’inici de curs, i us exposem les incògnites en les previsions de l’escola Agnès de Sitges per fer el trasllat, un cop acabin les obres.

Les pàgines de L’Eco d’aquesta setmana també presten una atenció especial al moment crític actual que està vivint Sitges en l’expansió del virus. Exposem totes les dades, que permeten entendre el creixement desproporcionat de les darreres setmanes, tant en nombre de positius com en risc de contagi, així com l’augment d’hospitalitzacions –la majoria, lleus– a Sant Camil. També tractem el procés de rastreig a Sitges i l’alerta de relaxació que fan els seus professionals.

L’actualitat de la setmana també passa per la reobertura de sis locals d’oci nocturn acollint-se a una llicència de bar, les previsions en la celebració de l’11 de Setembre a Sitges a Ribes, l’inici dels tràmits del Síndic de Greuges per una agressió homòfoba, l’ampliació del servei de vigilància a les platges i com han viscut aquesta temporada els socorristes.

També exposem els interrogants que planen sobre el Carnaval del 2021, els primers resultats de la verema, la demanda dels agents rurals i l’APMA, la programació de l’Orgull Cultural, les noves propostes de La Pregonera, el retorn de les biblioteques i el balanç del Festival Dona.

A les pàgines de Ribes, tractem la caiguda del turisme rural, les obres al carrer Roger de Flor, les tensions a la Policia Local i les seqüeles del temporal.

A L’Eco d’aquesta setmana entrevistem Maite Serramalera, sitgetana que viu a Austràlia, i Thierry Peeters, un flamenc que estiueja a Sitges de tota la vida. També publiquem un relat d’estiu d’Eugènia Kleber. A Esports, són protagonistes el futbol sala, el Ribes CP, la Penya d’Escacs del Prado, el Club Nàutic i Nil Roig.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Chus Castillo, Ana Echevarría, Marta González, Lluís Jou, Eugènia Kleber, Xavier Miret, Llorenç Roca, Eduard Sánchez, Mouhamed Wilane, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són de Bàrbara Scuderi (Sitges) i Anton Ferret (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡ el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure