El dilema dels relleus a les colles de Festa Major marca la prèvia de Santa Tecla

Mostra infantil de gegants i cabeçuts, diumenge passat a l’Hort de Can Falç

La prèvia de la Festa Major de Santa Tecla acostuma a anar acompanyada de veus que, amb menor o major intensitat i amb menor o major mesura, reflexionen sobre el sistema d’accés a les colles adultes. Un debat que s’accentua en el cas d’aquelles famílies que tenen canalla que surt a les colles infantils i que voldrien que, quan arribi el moment, els seus fills i filles tinguin l’oportunitat de continuar ballant en les colles adultes.

Sitges disposa d’una de les pedreres més riques i diverses en matèria folklòrica però, ara mateix, no hi ha cap normativa comuna que reguli l’accés de nous balladors a les colles adultes, ja siguin provinents de les colles infantils o directament pel seu compte. Ni la Regidoria de Tradicions i Festes ni la Comissió de Sant Bartomeu i Santa Tecla fiscalitzen l’existència de llistes d’espera i el seu bon funcionament. “Cada colla s’autogestiona”, explica el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, que admet que el més habitual és que s’hi accedeixi “per coneixença” i, evidentment, “només quan hi ha places vacants”.

A L’Eco d’aquesta setmana tractem aquest tema en profunditat i dediquem diverses pàgines a Santa Tecla. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA


Articles relacionats