El dispositiu de seguretat del Carnaval inclou més d’un miler d’efectius

- Publicitat -
Una parella de la Creu Roja, a la Rua de l’Extermini de l’any passat

Més d’un miler d’agents de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, el Servei d’Emergències Mèdiques, la Creu Roja, els Bombers, els Bombers Voluntaris i Protecció Civil integraran el dispositiu de seguretat i emergència del Carnaval de Sitges 2023, que estarà operatiu entre el Dijous Gras i el Dimecres de Cendra. Es tracta d’una xifra similar a la d’anteriors edicions, que es completarà amb un servei addicional de vigilància privada de més d’un centenar d’efectius, encarregats de regular els punts d’accés a les rues. Al llarg del recorregut hi haurà una vintena de portes de seguretat dobles per garantir la integritat dels participants i, alhora, la mobilitat dels vianants. 

Les tasques preventives, però, aniran més enllà de les immediacions del circuit per on desfilaran les carrosses. També hi haurà controls d’alcoholèmia i d’armes a les principals entrades a la vila i dispositius policials específics contra el consum de drogues, les barres no autoritzades i la venda ambulant. En clau sanitària, l’hospital de campanya es muntarà un cop més al Centre d’Atenció Primària i hi haurà equips mèdics i ambulàncies en diversos punts del recorregut.

Una de les novetats d’aquest any és el dispositiu policial de reforç que es muntarà als entorns de l’Hotel Melià, amb motiu de la festa que acollirà després de la Rua de la Disbauxa a causa de les obres que s’estan fent al saló-teatre del Retiro (llegiu la pàgina 20). Policia Local i Mossos d’Esquadra habilitaran un “camí segur” amb la col·locació de diverses patrulles entre el centre del poble i l’equipament hoteler i, a part, també faran sobrevolar drons per tota la zona i mantindran la vigilància als voltants de l’estació de trens per evitar l’arribada de passatgers amb drogues o armes blanques. 

L’altra gran novetat en matèria de prevenció és l’ampliació horària dels diversos punts liles, on participants i públic podran denunciar qualsevol mena d’agressions o assetjaments de caràcter sexual. El personal que estigui en aquests estands també rebrà una formació especial per poder atendre amb més eficàcia i celeritat possibles agressions homòfobes, com la produïda al carrer Joan Tarrida durant la nit de Cap d’Any.

Paral·lelament, l’Ajuntament també afegirà il·luminació en alguns carrers. El consistori preveu, un cop superades les restriccions socials de la pandèmia, la presència d’aproximadament 300.000 visitants. 

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats