LOADING

Type to search

Carnaval Festes

El Diumenge de Disbauxa es consolida com el dia fort del Carnaval

La primera gran rua s’ha desenvolupat sense incidents remarcables i segons els horaris previstos malgrat la distància excessiva entre algunes colles

El Carnaval de Sitges ha viscut, aquest diumenge al vespre, la primera de les seves dues rues multitudinàries: la de la Disbauxa. Centenars de persones s’han congregat altre cop al voltant del passeig de la Ribera i del Cap de la Vila per a seguir l’evolució d’una quarantena de colles que han tornat a lluir els seus vestits i performances al llarg del recorregut, ja sigui envoltades de plomes fabuloses o del típic fardo amb ADN local. La rua s’ha desenvolupat sense incidents remarcables i segons els horaris previstos, malgrat que alguns organitzadors comentaven en privat que certes carrosses del Prado i dels Independents potser mantenien una excessiva distància amb les d’altres colles.

La Rua de la Disbauxa ha tornat a ser, un any més, un acte molt concorregut. L’alta afluència d’espectadors s’ha pogut percebre no només amb la quantitat de gent que omplia els carrers, sinó també amb la falta de llocs d’aparcament i amb nombrosos vehicles estacionats en llocs on aparentment no es pot fer. Des de l’any que van avançar-se els horaris de les rues, el diumenge de Disbauxa ha desplaçat el dimarts d’Extermini com el dia més concorregut del Carnaval sitgetà. Una tendència a l’alça que també ha reforçat el Dissabte de Fardo, que aquest any ha acompanyat la trobada de batucades, el concert i la Cursa de Llits amb un satíric concurs de xirigotes.

El Carnaval de Sitges continua avui dilluns amb diverses activitats infantils, el dimarts amb les dues rues de l’Extermini i el dimecres amb l’enterrament del Carnestoltes i l’arribada de la Quaresma. Toca agafar forces. La festa tot just està al seu equador.