LOADING

Type to search

Actualitat

El Dos de Maig impulsa la reobertura de l’oci nocturn

El Dos de Maig, ahir a primera hora de la nit

“Totes les mirades estan posades en l’estudi que s’està fent en aquests moments a Sitges”, afirmava ahir dijous a la nit Damià Orts, portaveu d’oci nocturn del Gremi d’Hostaleria, i propietari del Pachito i l’Everlasting, que juntament amb Las Vegas, el Rich Monkey i el Blitz, són els cinc bars on s’ha realitzat l’estudi clínic que ha de permetre reobrir la nit.

Interior de Las Vegas, ple de gent ballant

A Orts li queien les llàgrimes en veure els bars plens després d’aquests durs i negres mesos: “l’estiu de l’any passat vam poder obrir unes setmanes, al juliol i l’agost, però a causa de les fortes restriccions hi havia poca gent”. I afegia que “dóna gust observar la gent ballant i gaudint d’una copa. L’assaig serà un abans i un després. El pas definitiu”.

Elisaberth Pérez, regidora de Salut, atenent els mitjans de comunicació

Una trentena de periodistes, tancats en una zona acordonada, vinguts d’arreu rebien i entrevistaven els participants, que es mostraven sorpresos per la gran quantitat de mitjans. Les cares entre els 355 voluntaris –una cinquantena van acabar sent baixa– també eren d’alegria. Tots ells van superar sense problemes la prova d’antígens. Feia més de catorze mesos que no sortien en aquestes condicions i s’abraçaven i es petonejaven amb els rostres coneguts, tot i l’impediment de la mascareta. Entre ells es coneixien –el 80 per cent dels assistents són de Sitges i la comarca del Garraf– i retrataven l’històric moment amb els seus telèfons mòbils.

Tests d’antigent a Can Milà, ahir a la tarda

Per poder-ho fer possible, ahir a la tarda es va preparar un gran dispositiu a Can Milà, amb presència dels principals mitjans de comunicació catalans, de l’Estat espanyol i un grapat d’estrangers, per testejar els  voluntaris i els treballadors dels cinc locals i assegurar-se que tots eren negatius en Covid-19.

L’Eco de d’aquesta setmana hi trobareu tota la informació ampliada També hi trobareu les sensacions dels primers assistents a l’assaig clínic. Podreu trobar el setmanari als vostres punts de venda habituals i a iQuiosc.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORAARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure