LOADING

Type to search

Ribes

El Drac de Ribes i el de Sitges coincideixen en la primera sortida dels seus respectius aniversaris

Drac de Ribes

El Correfoc de Ribes torna a escena aquest dissabte amb el cinquantenari del Drac de Tres Caps com a teló de fons. Les altres dues bèsties convidades també són de solera. D’una banda, ni més ni menys que el Drac de Sitges, que torna altre cop a Ribes (l’última vegada, encara anava pintat de verd) en l’any de la commemoració del seu centenari. De l’altra, el Drac de la Geltrú, una altra de les colles històriques sorgides durant la dècada dels 70 i una de les més actives d’arreu del país.

El cartell del Correfoc el completen sis balls de diables. A part de les dues colles locals –Gran i Jove–, també hi haurà el Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada, una colla històrica recuperada l’any 2011 i amb precedents ja documentats el 1451; el Ball de Diables de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, l’única de les tres colles sitgetanes que encara no havia visitat Ribes; el ball de diables de Granollers, una de les referències del model ball de diables a les comarques vallesanes; i el ball de diables Canyafocs de Canyelles, que ha efectuat una important reactivació de la colla en els darrers anys.

El tret de sortida serà a les 17h, des de la plaça de la Vila, amb la Timbalada de Convit al Pregó. A les 18h, al Saló de Plens, tindrà lloc el Pregó, que anirà a càrrec de l’exdiable Anton Milà i Muntané. Just a continuació, cap a les 19h, s’iniciarà el Correfoc des de la mateixa plaça de la Vila, que mantindrà el recorregut de sempre. I cap a les 21h, traslladada a la plaça de l’Església per motius d’aforament, hi haurà la Foguerada, que estrenarà la nova estructura metàl·lica que les tres colles organitzadores van aconseguir gràcies als Pressupostos Participatius del 2019.

A l’edició de L’Eco d’aquesta setmana dediquem cinc pàgines a informacions, reportatges, entrevistes i els actes més destacats de la celebració de Sant Pau.Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure