LOADING

Type to search

Festa Major Festes

El Drac explica la seva història d’una manera inèdita

L’acte d’aquest dissabte al vespre ha aconseguit mantenir el secretisme fins al mateix dia

El Drac, aquesta setmana, a l’exposició del Mercat Vell. (Albert Soler)

Sitges ja desprèn aroma de Festa Major. Després de les activitats prèvies d’aquesta setmana i del Pregó de Jordi Martí, que l’ha encetada de manera oficial, la programació continua aquest dissabte, 20 d’agost, amb l’acte Del 22 al 22: 100 anys de Fera Foguera, que se celebra a les 21 hores a la plaça de l’Ajuntament. La proposta, anunciada des de fa setmanes, ha aconseguit mantenir el secretisme –i l’expectació– fins al mateix dia. Només els més propers a la colla saben ben bé què es farà i, en aquest sentit, asseguren que serà “per recordar”.

La resta de públic només té constància que l’acte, per a tots els públics, repassarà la llarga vida del Drac “d’una manera mai vista fins ara” i “pels voltants de la plaça”. Una activitat en què la Fera Foguera no llançarà foc, però en què sí hi haurà pirotècnia. La colla ha demanat als qui tinguin previst assistir-hi que “hi vagin amb prou antelació, perquè començarà puntualment”. De fet, es llençaran morterets previs, com pel Castell de Foc, per recordar auditivament que s’apropa l’hora clau. Tots els qui no puguin ser-hi de manera presencial podran seguir igualment l’acte, també en directe, a través de les càmeres de Canal Blau.

Enguany, amb motiu del centenari, la colla del Drac farà l’ofrena en l’Ofici de Festa Major en honor a Sant Bartomeu. A més, de manera excepcional, també encapçalarà el seguici en la Baixada de les Escales després del Castell de Foc i en la Sortida d’Ofici. La commemoració de l’efemèride també inclou una exposició, instal·lada al Mercat Vell fins a Santa Tecla, el llibre Drac, de l’aigua al foc. 100 anys de Fera Foguera i el conte I en Fera es va convertir en el Drac.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure