LOADING

Type to search

Actualitat

El drama econòmic, el fre als contagis, l’experiència d’un manter i els actes de Festa Major, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana recull les dures dades del balanç de la primera part d’estiu i del que portem d’any, que mostren la dimensió del drama econòmic que el coronavirus deixarà a Sitges. Les dades moderadament optimistes en els contagis, l’experiència d’un manter, la dura situació que suposa per a un pare estar allunyat del seu fill amb diversitat funcional, la trajectòria sitgetana del ministre de Salut d’Andorra, els 25 anys del tripartit sitgetà i la Festa Major són alguns dels temes destacats de les nostres pàgines. Amb L’Eco d’aquesta setmana lliurem el programa de la Festa Major.

La caiguda de l’activitat econòmica (entre el 25 per cent del comerç fins al 81 per cent dels hotels) il·lustren el drama econòmic que travessa Sitges a causa de la Covid-19. A L’Eco d’aquesta setmana setmana us ho detallem amb xifres per sectors. Unes altres dades a les quals prestem atenció són les dels contagis, que a Sitges són moderadament positives en comparació amb la mitjana catalana. Analitzem les causes de per què això és així a partir de diferents elements i les aportacions de metges especialistes.

L’atenció del coronavirus també ens aporta la trista experiència d’Enric Almiñana, amb les limitacions a les visites al seu fill, ingressat a la Fundació Ave Maria; parlem amb Joan Martínez Benazet, fill de Sitges i ministre de Salut d’Andorra, i recollim les queixes dels ajuntaments de Sitges i de Sant Pere de Ribes per la intenció del Govern de l’Estat de quedar-se amb els seus estalvis.

L’actualitat local recull la visió d’un manter que fa anys que és a baix a mar, que exposa la venda ambulant des de l’altre punt de vista, menys conegut pels sitgetans. També parlem de les queixes del veïnat pel pas de trens de mercaderies aquest estiu per l’estació de Sitges, del col·lapse que viuen les autoescoles, de les certificacions de qualitat obtingudes per les platges de Sitges i de l’estiu negre viscut entre la sorra i el mar en la primera meitat de la temporada. També viatgem a l’Ajuntament de fa 25 anys per explicar com va fer el pacte entre CiU, PP i NH que va fer alcalde Pere Junyent, l’acord més llarg que ha tingut el centre-dreta local.

A les pàgines de Ribes expliquem el posicionament clarament majoritari dels balls populars contra les sancions als balladors que van sortir per Festa Major, l’accident d’una conductora de quintuplicava el nivell d’alcohol i que l’entitat SOS Capacitat Intel·lectual prepara la tornada a l’escola, entre d’altres temes.

Les novetats de Festa Major i la troballa d’Eduard Tomàs sobre el ball de bastons més antic del Penedès, la selecció de la Malvasia Dolça al portal Luxeat, la recuperació del programa cultural de La Pregonera, i les activitats del Sitgestiu són altres dels temes d’aquesta setmana. També entrevistem el dissenyador Juan Pedro Fernández, Secre Seven i el periodista David Moncasi.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Magí Almirall, Esther Domingo, Rubén García del Horno, Teresa García, Gerard Gómez, Anna Grimau, Pepi Martínez Font, Almuth Petrus i Núria Scarp a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són d’Isidre Roset (Sitges) i Josep Rius (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)