El Fantàstic distingeix el cinema de terror italià

El director i productor Dario Argento rebrà el Golden Honorary Award per la influència en el subgènere de suspens ‘giallo’ i per la seva extensa trajectòria professional

Trobada de fans del Festival amb el director Àngel Sala i la coordinadora Mònica Massagué, el passat dimecres, a Madrid. (Festival Cinema)

El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges rebrà el director i productor italià Dario Argento, que serà reconegut amb el Golden Honorary Award, per la seva influència en el subgènere del giallo als anys 70 i 80 –un corrent que combina terror i suspens–. I, presentarà la seva darrera obra Occhiali Neri (ulleres negres), el seu retorn al cinema després de deu anys.

A la llista de directors que seran premiats enguany per la seva trajectòria, s’hi sumen el francès Quentin Dupieux, l’estatunidenc Ti West i el japonès Masaaki Yuasa, a qui se’ls concedirà el Premi Màquina del Temps. Dupieux acudirà a la vila per la mostra de dues pel·lícules de comèdia absurda: Incroyable mais vrai (increïble però cert) i Fumer fait tousser (fumar fa tossir).

Per la seva banda, West presentarà Pearl, la preqüela del film de terror X, protagonitzada per Mia Goth i ambientada el 1918. I, Masaaki Yuasa tornarà a Sitges per, a més de rebre el guardó pels seus treballs d’animació nipona, el seu darrer Inu-oh, un llargmetratge psicodèlic que reescriu el passat del Japó.

L’Eco d’aquesta setmana publiquem un reportatge amb diverses novetats i premiats del Festival. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats