LOADING

Type to search

Actualitat Cultura

El Fes + Chapeau amplia seus i propostes escèniques

Torna el Fes + Chapeau, el Festival Internacional de les Arts en Moviment en Risc, a partir de demà i fins diumenge. En una època marcada per la pandèmia mundial generada per la Covid-19, el certamen s’ha adaptat novament a les mesures i restriccions vigents, presentant algunes novetats, en una edició que també es planteja com una mostra de suport cap a les companyies que treballen en l’art del circ per tirar endavant els seus projectes en aquests temps de dificultat. La primera és que enguany tots els espectacles –que engloben circ, dansa, teatre i música– es faran en recintes tancats, amb control d’aforament, actualment del 50 per cent de la capacitat total de l’espai.

La segona novetat, després de la bona experiència de l’any passat quan el festival marxava del seu lloc d’origen i aterrava per primer cop a Sitges, l’organització ha apostat per la descentralització i traslladar el Fes + Chapeau en tres municipis de la comarca del Garraf i quatre escenaris diferents. D’aquesta manera Sant Pere de Ribes retorna com a seu principal del certamen, amb vuit espectacles distribuïts a la Carpa Revolució i la Nau Pere Vall i Soler del GER. Sitges, enguany ubicarà la seva seu al teatre del Retiro amb tres funcions, i finalment s’incorpora Vilanova i la Geltrú amb dos espectacles més a la Daurada, a uns preus que oscil·len entre els cinc i els deu euros.

I com a darrera novetat el festival serà l’aparador i espai de mostra d’algunes de les companyies del Celler de Creació del 2021, el programa de suport impulsat per la Carpa Revolució on les companyies residents tenen l’oportunitat d’investigar i treballar alguns espectacles que es podran veure durant aquests dies. El públic assistent podrà gaudir del treball Work In Progress o en desenvolupament, en un format on també es demanarà l’opinió del públic, en espais de feedback per a continuar el seu procés creatiu, entre els quals hi ha alguns artistes i companyies com Janika, Veronica Capozzoli, Viral Circ o Cia Caí, entre algunes estrenes de funcions protagonitzats per Anònima Teatre, Cia. La Churry, o Uta Circ.

El Fes + Chapeau també comptarà amb espectacles de format musical com Llach Poeta de Joan Berlanga i Albert Flores o el concert protagonitzat pel conjunt Rata & The Whiteys amb els seus temes que naveguen entre el hip hop i el funk, i TocToc Birds ens porta un repertori de versions de temes de producció pròpia a més de versions de coneguts temes de l’àmbit del reggae, la música urbana i el flamenc. A més també hi haurà propostes familiars i per a tots els públics com els protagonitzats per Payaso Loco o Francisco Rojas & Benny, que completen un festival que enguany incorpora el lema i hashtag #GanesDeTornarAViure, i que després de nou edicions de bagatge s’ha convertit en un referent de les arts escèniques al territori.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure