LOADING

Type to search

Cultura Ribes

El Fes+Chapeau posa un peu a Sitges amb un festival d’arts al carrer

Un espectacle del Fes+Chapeau a Ribes

Sitges estrenarà un festival d’arts al carrer, que aplegarà arts en moviment a partir del circ, la dansa i la música. És una proposta que l’entitat Fes+Chapeau havia previst celebrar a Ribes el segon cap de setmana de maig i que finalment no es va dur a terme per diferències amb l’Ajuntament de la localitat. A Sitges, la iniciativa compta el suport de la Regidoria de Cultura.

El festival pren el nom de Re-Evoluciona i se celebrarà a la Fragata entre el 17 i el 19 de juliol. Clara Peya amb Les Impuxibles obrirà un cartell que inclou companyies nacionals premiades i estrenes d’espectacles. La Fragata i l’Hort de Can Falç seran els dos escenaris de Re-Evoluciona i acolliran les diferents actuacions. Tots els espectacles tindran limitació d’aforament, seients i entrada anticipada (des de 5 euros).

Gerard Quintana i Xarim Aresté posaran veu al programa amb un concert dissabte 18 de juliol, i La Intrusa i Laia Santanach, protagonitzaran la dansa. El circ serà a càrrec de Kolectiv Lapso Circk, Riccku el Professor de Tenis i Madam Gaüc.

L’associació cultural Fes+Chapeau havia pensat celebrar el Re-Evoluciona a Ribes el 9 i 10 de maig en no poder-fer el Fes+Chapeau, previst per a finals d’abril, a causa de la irrupció del coronavirus. Els organitzadors van llençar una proposta per adaptar el festival a un cap de setmana d’arts en moviment pel carrer, amb els artistes cantant i interpretant damunt d’unes carrosses, però finalment no hi va haver entesa amb el consistori. Els organitzadors consideraven que els 10.000 euros que els donava l’Ajuntament eren insuficients per a un festival com aquest. L’entitat Fes+Chapeau és la impulsora i gestora de la Carpa Revolució, una proposta artística amb fort component polític.

Notícia relacionada:
Gerard Quintana, Clara Peya i Mabel Flores se sumen a un Fes+Chapeau amb interrogant de dates (5 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)