El Festival avança la programació i presenta el cartell

Mònica Garcia, directora de la Fundació, i Ángel Sala, director del Festival
- Publicitat -

Als Cinemes Verdi del barri de Gràcia –tot un referent per als verdaders amants del cinema– es respirava una enorme expectació i cert optimisme entre els periodistes assistents: la presentació de les primeres novetats del Festival de Cinema sempre genera curiositat entre els més fidels, i cal afegir-hi el clima de confiança existent per viure la 54a edició del certamen, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre, més semblant a la 52a que no pas a la 53a.

Dins de les novetats, es va revelar la imatge de Sitges 2021, basada en el concepte d’home llop, protagonista de la nova edició del Festival. Els autors del cartell, l’agència China Madrid, expliquen que “ha estat molt interessant treballar amb un imaginari tan potent com el del leitmotiv d’enguany, però intentant transcendir la pura iconografia de la bèstia, que ja és gairebé pop, i buscant suggerir una conversa molt més àmplia”.

Ángel Sala, director del Festival, també va avançar diverses de les principals pel·lícules. Una d’elles és Prisoners of the Ghostland, un film d’acció i terror sobrenatural, que sorgeix de la col·laboració de Sion Sono i Nicolas Cage. El mite de l’home llop que impregna el cartell motiva la retrospectiva La bèstia interior, amb alguns dels millors títols produïts durant quatre dècades. 

Altrament, cinquanta anys després de la seva estrena, Historias para no dormir torna amb una combinació del millor del gènere de suspens amb el poder i talent del cinema modern. Rodrigo Cortés, Rodrigo Sorogoyen, Paco Plaza i Paula Ortiz han realitzat quatre relats autoconclusius que s’estrenaran en primícia i que faran gaudir als nous espectadors de versions actualitzades de les millors històries de Chicho Ibáñez Serrador.

El Festival també ha creat WomanInFan, que neix amb la voluntat d’incrementar el nombre de dones directores mitjançant tres accions. Es posarà llum en la memòria històrica de totes aquelles dones que han contribuït a la història del cinema fantàstic. El certamen concedirà tres beques per a tres cineastes sense bagatge en el fantàstic, però amb una trajectòria cinematogràfica inicial destacada. Finalment, promourà la visibilització de la dona cineasta en el cinema de gènere per tal que la indústria audiovisual del país confiï aquest tipus de projectes a futures productores, directores i guionistes. 

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats