LOADING

Type to search

Cultura

El Festival de Cinema s’alia de nou amb Canes per promoure projectes de pel·lícules fantàstiques

Imatge del projecte ‘Irati’, seleccionat pel festival per al fòrum Fantastic 7

El Festival de Cinema de Sitges organitzarà els dies 24 i 26 de juny la segona edició de Fantastic 7, junt amb el Marché du Film de Cannes i Bernardo Bergeret, creador de la plataforma argentina Blood Window. Es tracta d’una trobada entre realitzadors novells i productors, amb l’objectiu que els primers puguin vendre els seus projectes a possibles inversors.

La primera convocatòria de Fantastic 7 es va organitzar l’any passat durant el Festival de Canes; la segona serà de manera on line, a gravés del Marché du Film de Cannes, el més important punt de trobada internacional de la indústria cinematogràfica.

El fòrum Fantastic 7 presenta set pel·lícules, que han estat seleccionades per set festivals d’arreu del planeta. A més del de Sitges, hi ha el Bucheon International Fantastic Film Festival (Corea del Sud), el Cairo International Film Festival (Egipte), el Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), l’International Film Festival & Awards de Macao (Xina), el South by Southwest d’Austin (Estats Units) i el Toronto International Film Festival (Canadà).

La pel·lícula seleccionada per Sitges és Irati, un film en eusquera del realitzador Paul Urkijo Alijo, autor, entre d’altres d’Errementari, El Bosque negro o Monsters Do Not Exist. Es tracta d’un projecte dark fantasy que viatja a la batalla de Roncesvalles, al segle VIII i que busca finançament per ser executat.

La 53a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya està programada entre el 8 i el 18 d’octubre. Els seus responsables hi estan treballant, tot i que encara no han anunciat en quins termes es durà a terme.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)