LOADING

Type to search

Editorial

El Festival de Terramar

El passat cap de setmana es va obrir la tercera edició del Festival Jardins de Terramar, amb un doble ple en els concerts d’Aitana i Luis Fonsi. Tant divendres com dissabte, les grades van fregar les 2.500 entrades i van mostrar una extraordinària imatge d’un públic plural i heterogeni i encantat amb la proposta que ofereix el certamen.

A més dels espectacles musicals, que constitueixen l’essència del certamen, el Festival Jardins de Terramar d’enguany ofereix una completa proposta d’altres experiències culturals (musicals, però també escèniques i artístiques), a més de gastronomia i oci. La imatge, l’ambient i l’esperit que van oferir les privilegiades instal·lacions de Terramar va ser una excel·lent carta de presentació per a un Sitges que necessita iniciatives de qualitat com aquesta per mantenir la solidesa de la seva marca.

Efectivament, el Festival Jardins de Terramar és una de les millors iniciatives que hi ha hagut a Sitges en els darrers anys. Aporta un cartell musical que –més enllà de gustos i aficions– ofereix propostes per a un públic divers, majoritàriament adult. La mitjana de més de 2.000 assistents per concert té unes repercussions positives sobre la imatge de la vila (molt dels assistents fan nit o han passat el dia a Sitges). El Festival també efectua una decidida i lloable aposta pel talent local, fet que suposa una oportunitat per a grups i artistes de la vila. I, per descomptat, suma una projecció mediàtica de la qual el municipi i la seva marca en treu un innegable partit. Enguany, a més, el Festival ofereix propostes culturals, gastronòmiques i comercials amb accés de franc al conjunt de la ciutadania, sense necessitat d’entrar a la zona de concerts.

Els resultats que ofereix el Festival són innegablement positius per a Sitges. I, com passa en tots els certàmens d’aquestes característiques, és normal que necessiti dels suports i col·laboracions de les administracions públiques per oferir una proposta plural i amb accent social. Segur que la fórmula que en el seu dia va fer l’anterior Ajuntament per canalitzar aquest suport era molt millorable, però també resulta evident que un Festival com aquest necessita dels suports necessaris per oferir el seu alt nivell.

També pots veure