El Festival posa el focus en les directores de cinema fantàstic

La directora Ana Lily Amirpour, al costat del director del Festival Ángel Sala
Belén Rueda va rebre ahir el Gran Premi Honorífic de mans de J. Bayona

La 54a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya va arrencar ahir dijous recuperant l’esplendor perduda, després que l’edició de l’any passat estigués fortament marcada per la segona onada de la Covid-19, tot i que les restriccions actuals, amb un aforament de les sales al 70 per cent, han fet que es mantingui, per segon any, un model híbrid amb un format presencials i online.

El protagonisme del primer dia se’l van endur la directora Ana Lily Amirpour que es va convertir en la primera dona que protagonitza la inauguració del Festival, i l’actriu Belén Rueda, que va rebre Gran Premi Honorífic 2021. El compromís amb el cinema de gènere, i la presència de la mirada femenina és cada cop més rellevant amb l’assistència a Sitges de 47 directores, com per exemple Lucile Hadzihalilivic, que presenta Earwing, premi especial del jurat al Festival de Sant Sebastià 2021.

Fins diumenge 17, Sitges s’omple de cinema fantàstic amb una programació que compta amb 169 llargmetratges i 100 curtmetratges que recullen les darreres tendències d’un gènere que s’està situant al capdavant de la crònica cinèfila, com demostra els importants guardons a festivals de capçalera.

L’inici del Festival també ha estat precedit per la decisió inicial de la direcció de la Fundació organitzadora de no instal·lar el photocall Mirador, que permet a les grans estrelles que visiten Sitges ser fotografiades amb la imatge de la vila al darrere. Quan l’Ajuntament se’n va assabentar va demanar corregir aquesta decisió d’immediat i finalment l’estructura es va instal·lar ahir, un cop el Festival ja havia començat. El regidor de Turisme, Luismi García ha apuntat que el photocall Mirador “és imprescindible per a la marca Sitges”.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem una atenció especial al Festival de Cinema. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats