LOADING

Type to search

Actualitat

El Festival retira unes samarretes en castellà per la pressió d’una entitat

Voluntsris del Festival, avui amb una samarreta sense cap inscripció

Les samarretes que duien els voluntaris del Festival de Cinema amb la inscripció en castellà El cine es un lugar seguro han estat retirades per l’organització, després de la protesta de l’entitat Voluntaris per la Llengua. Alguns voluntaris del Festival també havien protestat perquè no hi havia versió en català de la samarreta.

La samarreta només tenia versió en castellà i és la que tradicionalment es posen els 250 voluntaris del Festival per anar equipats. Normalment, aquesta samarreta està finançada per algun patrocinador. Enguany, davant la caiguda de patrocinadors, l’havia pagat el Ministeri de Cultura, però ningú no va parar atenció en fer la inscripció en català.

El mateix dia que l’organització va repartir les samarretes als voluntaris es van sentir comentaris que lamentaven que no hi hagués versió en català. També l’entitat Plataforma per la Llengua va prendre partit i va decidir fer una samarreta amb la mateixa inscripció en català i exhibir-la durant el Festival en senyal de protesta. Finalment, l’organització ha decidit retirar la samarreta. Fins que no arribin les noves, els voluntaris del Festival en porten una negra sense cap inscripció ni identificació.

Aquesta és la segona ocasió que el Festival ha de fer marxa enrere en una decisió en els primers dies del Festival. L’anterior va ser quan havia decidit no instal·lar el photocall del Mirador, on els artistes convidats es fan les fotos per als mitjans. Davant la pressió de l’Ajuntament –atès que aquest espai és una eina de promoció fonamental per a Sitges, ja que les fotos apareixen en els mitjans d’arreu–, la direcció de la Fundació del Festival va haver d’instal·lar, finalment, el photocall. A L’Eco d’aquesta setmana expliquem els detalls d’aquesta polèmica.

Notícies relacionades:
El Festival posa el focus en les directores de cinema fantàstic (8 d’octubre de 2021)

Compra’l a iQuiosc
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure