LOADING

Type to search

Actualitat

El fre a l’expansió del virus, la tímida reobertura i el sitgetà emprenyat, a L’Eco

La desescalada progressiva aprovada pel Govern de la Generalitat; la millora clara de les dades de contagi a Sitges i, sobretot, a Sant Pere de Ribes; el desànim generalitzat entre els sectors econòmics; el debat sobre la Festa Major de Sant Pau a Ribes, i els 50 anys dels articles de JYM a L’Eco centren l’atenció informativa aquesta setmana.

La tímida reobertura decretada per la Generalitat no ha apaivagat el desànim dels castigats sectors econòmics locals. En parlem a L’Eco d’aquesta setmana i, a més, recollim testimonis d’alguns dels afectats, que no han tingut compensacions efectives. També us expliquem que els primers ajuts municipals comencen a arribar als seus destinataris, tot i que cinc mesos després de la seva sol·licitud.

A L’Eco d’aquesta setmana també exposem les dades que il·lustren el fre a l’expansió del virus, tant a Sitges, com, sobretot, a Sant Pere de Ribes, que ha esdevingut el primer municipi català en situar-se en la franja de l’índex de contagi moderat. També expliquem la millora de les dades a Sant Camil i a les escoles locals. En les pàgines dedicades a la Covid-19 entrevistem els responsables de la Fundació Ave Maria, Julio Molinario i Núria Pascual.

A les pàgines d’informació local també expliquem que Aurora Carbonell ha decidit no repetir com a diputada al Parlament i plantegem els interrogants sobre les possibilitats de fer-ho de Manu Rodríguez. També parlem del Sitges Next, de l’Escola Agnès i del turisme sostenible.

A les pàgines de Ribes us informem de l’augment del pressupost municipal, d’un nou capítol en el conflicte entre l’empresa Componentes i els veïns, que creix la tensió a Rocamar pel mur amb la riera, dels grafits d’agermanament amb Puerto Cabezas i de l’emplaçament provisional de la Biblioteca Josep Pla.

Aquesta setmana també prestem un atenció merescuda als 50 anys de JYM com a col·laborador de L’Eco: 1.700 articles que constitueixen una acurada i excel·lent radiografia de la realitat i el passat recent de la vila. També abordem el debat sobre com ha de ser la Feta Major de Sant Pau, la celebració del 25N a partir de diversos incidents recent a la comarca, la celebració del Dia Universal del Drets de la Infància, la millora del transport del vi del Penedès i el premi a Lucas Estruch. A més dels responsables de la Fundació Ave Maria, aquesta setmana entrevistem el cuiner Bernardo Nogueira i el fotògraf Andreu Noguero. També publiquem un relat de Núria Camps. Aquesta setmana editem un especial dedicat a les assegurances, on podreu trobar les oficines més destacades a nivell local.

A les pàgines de Cultura posem l’accent a la precarietat dels oficis creatius, que el realitzador ribetà Tobias Saied guanya un premi i que torna el concurs de lectura juvenil. A Esports, ens centrem en el retorn de l’activitat als gimnasos i que els equips federats tornaran la setmana vinent als entrenaments.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Liz Castro, Núria Camps, Ana Echevarría, Xavi Garcia, Ángelo Gómez, Alba Gràcia, David McLean, Pedro Palacios, Joan Rodríguez i Xavier Rovira, a més de les fixes: Francesc Borderia JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són de Lluís Jou (Sitges) i Lali Miret (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

També pots veure