LOADING

Type to search

Actualitat

El Garraf s’omple de senglars sense que hi hagi consens per abordar les solucions

Un senglar al parc del Garraf

A Catalunya hi ha una població actual d’uns 200.000 senglars. Una xifra que s’ha multiplicat en les darreres dècades, tal com es pot veure amb la xifra de senglars caçats en les batudes: s’ha passat de gairebé 6.500 el 1991, a prop de 60.000 el 2021. Al Parc del Garraf, si fa 22 anys hi havia tres senglars per cada quilòmetre quadrat, actualment n’hi ha gairebé sis.

La desaparició del llop, el seu depredador natural, l’acostament cap a les zones urbanes, on troben noves fonts d’alimentació, o l’encreuament amb els porcs domèstics, que incrementen la seva reproductivitat, són algunes de les causes –totes, produïdes per l’acció humana– que han propiciat aquests augments.

I aquest increment de la població de senglars està causant estralls en molts àmbits que abans no es produïen. Aquest és el cas dels accidents de trànsit o les produccions agrícoles, especialment la vinya. Això ha motivat que la caça s’hagi plantejat com una de les solucions efectives per part d’alguns sectors, a la qual se n’hi oposen d’altres.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un ampli reportatge, on presenten diverses dades i recollim les visions de pagesos, caçadors, ecologistes, anlimalistes i representants institucionals. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

També pots veure