LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El Govern aparta Cs i NH del seguiment del pressupost

Manu Rodríguez (Cs) i Ignasi Rubí (NH), durant les jornades Repensar Sitges 2019

Ciutadans i Nou Horitzó, les dues forces que van votar en contra del Pressupost municipal, no han estat convidades pel Govern a les reunions de seguiment dels nous comptes. La primera trobada (telemàtica) per analitzar els comptes i els canvis que necessàriament s’hauran d’aplicar per adaptar-se a les emergències econòmiques de l’impacte de la Covuid-19 és només amb set dels nou grups del plenari.

La reunió de seguiment és una proposta del Govern per comptar amb la participació de les forces de l’oposició en el seguiment del Pressupost, l’eina que marca l’acció i la gestió municipal i que acabrà decidint les modificacions de crèdit que ‘es duran a terme. Però el mateix Govern va decidir que els partit que votessin en contra no se sumarien. Ho va deixar entreveure la regidoria d’Hisenda, Carme Almirall, durant el Ple celebrat la setmana passada i ho va confirmar ahir el regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Xavier Salmerón, durant la Junta de Portaveus, realitzada també telemàticament. És a dir, en aquesta comissió hi participen els sis grup que van votar a favor (ERC, PSC, SGI, Guanyem Sitges, Comuns Verds Sitges i El Margalló) i el que s’hi va abstenir (Junts per Sitges). Cs i NH van ser les dues úniques formacions que van emetre un no al Pressupost per raons que no van ser contundents, sinó de procediments o matisos.

La decisió de quedar fora de la comissió de seguiment ha estat fortament criticada tant per Ciutadans com per Nou Horitzó. El líder de Cs, Manu Rodríguez, ho ha qualificat d’una mesura “autoritària i impròpia d’un govern que busca consensos”. Rodríguez ha afegit que “ja sabem com acabarà això: quedarà un romanent important i després diran que la culpa és de l’Estat, quan en realitat la culpa és seva, perquè no ho hauran sabut gestionar”.

En uns termes similars s’ha expressat Ignasi Rubí, regidor de Nou Horitzó: “no entenc com un Govern que s’omple la boca de participació ciutadana aparta als grups que no voten a favor de les seves propostes”. “En uns moments com els actuals, tothom és necessari i tothom suma”, ha afegit Rubí. NH va presentar 22 al·legacions al Pressupost, però el Govern no va en acceptar cap.

Per la seva part, la regidora d’Hisenda, Carme Almirall (ERC), ha apuntat que “hem fet la primera reunió de seguiment, amb aquells partits que han volgut treballar aquests pressupostos des de l’aportacio constructiva”.

Notícia relacionada:
L’Ajuntament aprova el Pressupost i fa les primeres modificacions

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA