El Govern aprova el darrer pressupost de la legislatura

Votació del pressupost, el passat dimecres

Dels pressupostos de la “transició” (2020) i de la “pandèmia” (2021), passant pel de la “reactivació” (2022), fins a arribar al de la “consolidació” de les polítiques del Govern municipal (2023). Aquest és l’argumentari econòmic que ha traçat Carme Almirall, regidora d’Hisenda, a l’hora de presentar i defensar els darrers comptes de la present legislatura.

Un historial de pressupostos que, segons l’executiu, “s’ha ajustat sempre a la realitat socioeconòmica del moment” i que, precisament per això, en un context d’incertesa per l’increment de preus de l’energia i per la guerra d’Ucraïna, que fa preveure un increment des les despeses i una disminució dels ingressos, es mantenen les “polítiques d’ajuts directes a la ciutadania” en matèries sensibles com l’accés a l’habitatge i els serveis socials, però actuant “amb màxima precaució”, evitant “hipoteques o penyores” al nou cartipàs que sorgeixi de les properes eleccions municipals.

El pressupost, de 52,8 milions d’euros, s’ha aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern i d’Ignasi Rubí; l’abstenció de Carme Gasulla, i el vot en contra de la resta de l’oposició. A l’edició en paper d’aquesta setmana expliquem les grans inversions d’aquest any i els posicionaments dels partits polítics. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Articles relacionats