LOADING

Type to search

Actualitat

El Govern aprova el Pressupost amb còmoda majoria

El Ple de l’Ajuntament de Sitges va aprovar ahir el Pressupost municipal del 2020, que puja a 49,9 milions d’euros. La proposta va ser aprovada amb 12 vots a favor, 5 abstencions i 4 en contra. Els vots afirmatius van ser els de les forces del nou Govern: ERC, SGI, Guanyem Sitges, El Margalló i dos dels tres regidors del PSC. El seu portaveu, Luismi García, es va abstenir per a que la seva formació pogués presentar al·legacions de millora abans de l’aprovació definitiva, prevista en un mes. Junts per Sitges també s’hi va abstenir, mentre que Ciutadans i Nou Horitzó van votar en contra.

El Pressupost registra augments en la majoria de partides i àmbits. Per exemple, en l’apartat d’habitatge i urbanisme es dobla inversió, que suposa 5.105 euros per sitgetà, davant els 2.738 del 2019, gràcies al projecte d’habitatge de protecció oficial. També s’augmenten les aportacions a polítiques socials, que passen a 11.825 euros per persona (davant els 10.335 de l’any passat).

El Ple va estar marcat pel nou mapa derivat de les darreres negociacions, en què el Govern ha vist ampliada la seva majoria dels vuit regidors inicials als dotze actuals. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, va ressaltar les apostes per l’habitatge i contra el canvi climàtic com a dos dels elements més rellevants del Pressupost. Per la seva part, la portaveu de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, va manifestar que “hagués calgut una aposta més forta en aquest pressupost”. Luismi García (PSC) va subratllar l’aposta per l’ocupació i l’habitatge, mentre que Manu Rodríguez (Ciutadans) va anunciar que el seu grup presentarà esmenes. A l’inici de la sessió mitja dotzena de membres de l’ANC van protestar per l’entrada del PSC al Govern municipal.

A L’Eco de demà us explicarem amb més detalls el Pressupost del 2020 i les reaccions dels partits, així com els darrers episodis de la política local i el mapa derivat de l’ampliació del Govern.