LOADING

Type to search

Actualitat

El Govern aprova les ordenances amb comoditat

El Ple de l’Ajuntament de Sitges va aprovar inicialment dissabte les ordenances fiscals i preus públics pel 2020, amb els vuit vots a favor dels grups que integra el govern (ERC, Sitges GI i Guanyem Sitges) i amb els únics vots en contra de Junts per Sitges. La resta de formacions es van abstenir.

Les ordenances del 2020 incorporen les bonificacions de fins el 95% de l’IBI en els d’habitatges que es destinin a lloguer social, així com un augment del 50% d’aquest impost en els pisos i cases buides. L’IBI també preveu altres canvis com la reducció del tipus de gravamen per passar del 0’56% al 0’52% en habitatges residencials i comercials. Per contra, els hotels de major nivell suportaran un augment de l’IBI, d’aproximadament un 10%, ja que el fixe s’incrementarà per part de l’Estat i el flexible ha passat del 0,73% al 0,77%.

Les ordenances també inclouen la millora dels impostos de vehicles que la DGT descriu com a Zero emissions i eco. Seguint amb aquesta línia també bonifiquen amb un 50% les reformes d’habitatges que instal·lin sistemes tèrmics o elèctrics d’energia solar.

Durant el Ple, l’oposició va acusar al Govern de falta de voluntat de diàleg i de no haver treballat amb prou temps el document. Per la seva part, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, va agrair a tots els grups ‘’el treball compartit durant aquests dies’’ i es va comprometre a fer un calendari per seguir treballant les ordenances. Carbonell va recordar que: “es començarà amb el pressupost, davant el qual volem treballar amb tots els grups municipals”.

A partir d’aquesta aprovació inicial, comença el temps per a presentar al·legacions en trenta dies hàbils.