El Govern suma els Comuns a la seva proposta de pressupost

Carme Gasulla, Aurora Carbonell, David Martínez i Xavier Salmeron, durant la presentació de l’acord

Les tres formacions del Govern municipal (ERC, SGI i Guanyem) han sumat el suport dels Comuns Verds en la seva proposta de pressupost del 2020, que, en principi, està previst que es porti a votació dilluns vinent. Amb aquest acord, el Sí al primer pressupost que presenta Aurora Carbonell com alcaldessa obté, de moment, nou vots a l’espera de la decisió de la resta de formacions, especialment el PSC, que és qui té la clau de la majoria.

L’acord s’ha presentat aquesta tarda a la mateixa Casa de la Vila en una roda de premsa amb cinc intervencions, que han coincidit en subratllar el “caràcter social” del pressupost. La proposta tancada per les dues parts destaca la destinació d’1 milió d’euros per a polítiques socials d’habitatge, la destinació de 300.000 euros per a la contratació de persones en situació vulnerable (120.000 més que l’any anterior), prop d’1 milió d’euros per a la construcció de la depuradora de Garraf, 325.000 euros per a actuacions de millora a les platges o 525.000 destinades a parcs i jardins, entre d’altres.

Aurora Carbonell ha assenyalat el “caràcter socialment expansiu” del pressupost, mentre que Xavier Salmerón ha destacat el seu caràcter “progressista”. Per la seva part, la regidora de Comuns Verds Sitges, Carme Gasulla, ha subratllat la voluntat per arribar a un acord i, al mateix temps, ha manifestat que “fiscalitzarà” el seu compliment.

A L’Eco del proper divendres us explicarem com és la proposta de pressupost i l’estat de les negociacions entre el Govern i la resta de forces.

Articles relacionats