LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El Gremi d’Hostaleria apunta que l’Ajuntament els “posa traves”

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, ha mostrat el descontent del sector hostaler de Sitges pels temes pendents que tenen amb l’Ajuntament. El Gremi celebrarà junta dijous amb diversos temes calents damunt la taula, com la sorra de les platges o l’ampliació de places d’aparcament com a temes principals del que consideren que és “una actitud de traves per part de l’Ajuntament”. Paral·lelament, aquesta setmana el consistori ha publicat el decret que afavoreix als bars i restaurants ampliar la zona d’ocupació de les terrasses.

Stöber ha manifestat que els ànims estan “caldejats” al sector turístic. I en aquest sentit, i com a mesura de pressió, el Gremi ha cancel·lat una reunió amb l’Ajuntament per tractar diferents projectes de futur: “només ens reunirem per abordar els temes més urgents i que portem tant de temps demanant”.

El president del Gremi considera que s’ha esgotat el termini de dos mesos que va donar al Govern municipal per solucionar els que van marcar com a temes prioritaris per a la temporada: garantir la sorra a les platges, facilitar places d’aparcament i augmentar la pressió als habitatges turístics il·legals. “Estem arribant al mes de juny i no s’ha fet res del que s’havia parlat. Les mesures no són suficients i no hi ha hagut prou ajudes”, ha indicat Stöber, que ha afegit: “sabem que l’Ajuntament no té recursos per ajudar a tothom i ho entenem perfectament. El que no entenem són les traves que ens posen per poder desenvolupar la nostra activitat i facilitar l’arribada del turisme de proximitat, que és el que ens ha de salvar aquesta temporada”. En aquest sentit, Stöber assenyala que “s’ha dificultat molt poder venir en cotxe, en un moment en el que necessitem atreure el turisme de proximitat”.

El president del Gremi també ha qualificat la col·locació de la primera guingueta damunt del Passeig Marítim, divendres passat, com “una actuació que no beneficia el turisme de qualitat”. Per contra, sí que ha apuntat com a positiu el decret municipal per ampliar la superfícies de les terrasses:  “això sí que és correcte, però entra dins de la normalitat; el contrari seria una barbaritat”.

Les mesures actuals permeten un aforament del 100 per cent en terrasses, amb reunions d’un màxim de sis persones, garantint una separació de dos metres entre comensals de diferents taules. Això suposa que, per garantir la distància entre taules, les terrasses hagin de guanyar espai. L’Ajuntament ha elaborat una norma que permet als establiments ocupar espai del que inicialment no els correspon, de manera provisional, tal com es va fer l’estiu passat.

En aquesta línia, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, ha indicat que “des de l’Ajuntament hem de facilitar que els sectors econòmics vagin recuperant la normalitat i, per tant, fem tot el que està a les nostres mans per ajudar a reactivar aquesta situació” Carbonell també ha demanat “responsabilitat, solidaritat i civisme” tant a clients com als establiments per fer compatible l’activitat econòmica amb la prevenció sanitària.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure