El Gremi d’Hostaleria esclata en indignació

Un momemt de la reunió del Gremi, ahir dijous
- Publicitat -

L’assemblea del Gremi d’Hostaleria de Sitges, celebrada ahir al vespre, va escenificar el pronunciat malestar del sector pels diversos problemes de la darreres setmanes: el top manta, l’operació frustrada de la draga, el retard en la neutralització dels habitatges turístics il·legals i la lentitud de la culminació del Pacte Local per a la Reactivació. Una a una, les diferents intervencions de la vintena llarga d’assistents va escenificar una visió crítica cap a la gestió de l’Ajuntament i del conjunt d’administracions pel efectes lesius que, segons van argumentar, tenen sobre l’economia turística local.

L’ambient va ser tens, com poques vegades s’havia vist en l’entitat socioeconòmica més important de Sitges. En un context de crisi pronunciada pels efectes terribles que la Covid-19 està deixant en el turisme, la lentitud o, directament, la manca de solucions aportades per l’Ajuntament va exaltar els ànims dels assistents. Tant és així, que l’assemblea va demanar unànimement replantejar-se participar en segons quines iniciatives municipals, com el Pacte Local.

La preocupació i els nervis de diversos assistents per no poder afrontar els pagaments o veure perillar el futur immediat dels seus negocis van convertir-se en indignació, quan es va fer saber que la draga finalment no actuaria per problemes administratius, tot i haver estat dos dies a Port Ginesta.

L’estat de malestar es va fer més gran a mida que avançava cada tema exposat per la Junta. El dels habitatges il·legals va ser un altre dels punts calents. A Sitges, n’hi ha uns 2.000 i l’Ajuntament ha anunciat controls, però encara no han arribat. Els agremiats van manifestar enèrgicament la seva protesta pe la competència deslleial d’aquests pisos que no paguen les taxes, però operen amb regularitat.

Amb tot, hi va haver alguns tímids reconeixements a algunes mesures municipals com l’ampliació de les terrasses o la tasca d’algun regidor (Guillem Escolà).

Notícies relacionades:
La draga no arriba per problemes administratius (3 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats