LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El Gremi es conjura per sortir reforçat de la crisi

L’Hotel MiM, el passat 20 de març, just quan va tancar per la crisi de la Covid-19

El Gremi d’Hostaleria de Sitges (GHS) fa una crida al sector i a les administracions per a afrontar el futur “amb orgull, unitat i solidaritat”. El president de l’entitat, Oskar Stöber, ha redactat una carta oberta en la qual destaca que, si hi ha l’esperit de treballar conjuntament, el sector turístic sitgetà pot sortir d’aquesta crisi “més reforçat” i tot. El GHS ha aprofitat que avui el Ple de l’Ajuntament portarà a aprovació definitiva el pressupost municipal del 2020 per exposar els seus arguments i empènyer el consistori a favor de mesures en suport dels sectors econòmics locals.

Stöber reconeix que la pandèmia del coronavirus ha fet aflorar “molts drames familiars” i, en el cas concret de l’hostaleria, ha “desbordat” les previsions del sector per a aquesta temporada. Establiments tancats, aplicacions d’ERTO, falta de liquiditat per a poder pagar sous, hipoteques i lloguers i inconcreció en les mesures que estan posant en marxa les administracions per tal d’ajudar els autònoms són alguns dels problemes amb què es troben els agremiats.

La restauració sitgetana està preocupada per un “futur incert”, en el qual preveuen una “crisi econòmica i de confiança” que farà recaure la salvació de la temporada turística en la presència de “visitants de proximitat”. El Gremi i el conjunt del sector turístic ja estan treballant en diverses accions de promoció turística per a tornar a situar Sitges al mapa després de la pandèmia de la Covid-19.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA