LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els indicadors es tornen a disparar a Sitges, tot i que l’augment de casos és sostingut

La platja Sant Sebastià, dissabte passat

De situació moderada a risc molt alt en només una setmana. El quadre epidemiològic de Sitges ha patit un sobtat augment en pocs dies, que ha sorprès als mateixos responsables mèdics, ja que la vila es trobava en una situació d’estabilitat des de feia gairebé tres mesos.L’augment de les dades respon a un lleuger increment de casos positius entre adolescents, però que són anteriors als possibles contagis produïts la nit de dissabte, amb motiu de les trobades de la finalització de l’Estat d’Alarma.

Tots els indicadors epidemiològics, llevat d’un, estan avui pitjor a Sitges que en el conjunt de país. L’única dada que és millor a la vila és la incidència acumulada a 14 dies, que està en 125 punts, notablement més favorable que els 227 de tot Catalunya.

Però la resta d’indicadors estan en nivells elevats. El risc de rebrot, per exemple, que fa una setmana estava en 85 punts, avui ha pujat als 333. Per contra, durant els darrers dies, en el conjunt de Catalunya el risc de rebrot ha experimentat continus descensos, que li han permès baixar dels 200 punts, per primer cop en dos mesos. Avui està en 191 punts.

També ha pujat excessivament la velocitat d’expansió del virus (l’indicador rt), que avui és un elevat 2,55, quatre vegades més que fa una setmana. A tot Catalunya és al 0,44. La positivitat de les proves PCR i test d’antígens també ha experimentat un significatiu augment i arriba al 6,93 (la mitjana catalana és de 4,82).

Amb tot, el nombre de casos positius no ha pujat de manera alarmant. En els últims set dies, han estat 25 casos nous. La setmana passada havien estat només 14, però l’anterior se’n van sumar 24. L’augment d’aquesta setmana representa un 1,53 per cent, mentre que la mitjana catalana ha estat de l’1,34.

A Sant Pere de Ribes, les dades presenten un quadre millor, tot i que ha registrat un lleuger augment en els últims dies. El risc de rebrot s’ha situat en 144 (fa una setmana va baixar dels 100 punts), mentre que l’rt està en 1,22 i la positivitat de les proves en el 4,39 per cent.

Notícies relacionades:
El risc de rebrot baixa dels 100 punts a Sitges (6 de maig de 2021)
Tots indicadors epidemiològics de Sitges estan per sota de la mitjana (3 de maig de 2021)
Estabilització en les dades locals del virus (29 d’abril de 2021)
El virus augmenta, però es manté per sota de la mitjana catalana (27 d’abril de 2021)
El virus es conté a Sitges i a Ribes (22 d’abril de 2021)
L’augment del virus continua a nivells baixos a Sitges (19 d’abril de 2021)
Els nous casos continuen baixant a Sitges, tot i que pugen alguns indicadors (15 d’abril de 2021)
El virus baixa considerablement a Sitges (12 d’abril de 2021)
Els indicadors epidemiològics de Sitges són millors que la mitjana catalana (8 d’abril de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure