LOADING

Type to search

Cultura

El Jazz Antic comença amb una nova edició reinventada

La Locomotora Negra en l’edició del JAS del 2018

El Jazz Antic Sitges torna a la programació cultural amb un nou format adaptat a les mesures per combatre la Covid-19, després de la suspensió de l’edició de l’any passat, amb un cicle de concerts en espais tancats i amb el garantiment del control de l’aforament permès, actualment del 50 per cent, a més de les audicions a les escoles que enguany es faran en dos dies.

La vuitena edició del festival, que se celebrarà fins diumenge, serà molt de quilòmetre zero, i s’iniciarà aquest vespre al saló teatre del Casino Prado amb el concert de Jazz Manouche Reunion. L’endemà, el mateix espai acollirà el concert de La Locomotora Negra, la mítica big band catalana que enguany celebra 50 anys de trajectòria i que alhora està en plena gira de comiat, convertint-se l’última oportunitat per poder escoltar aquesta formació de referència a Sitges.

Dissabte i diumenge el JAS es traslladarà al Retiro, amb dues propostes més. La primera és el concert de Los Nuevos Íberos del Jazz, el tribut a la recordada banda retirista dirigida per Gabriel Pallarès entre els anys 1940 i 1965, que reneix a càrrec d’alguns descendents dels músics originaris, i que alhora forma part dels actes el 150è aniversari d’entitat de la lira. L’endemà, dia 11 d’abril, i per finalitzar l’edició del 2021, els jardins del Retiro acolliran un concert vermut de la Big Band Sitges, dedicat a la figura del pianista Count Basie.

Alguns dels actes emblemàtics com el Jazz Parade que omplia de música els carrers del centre, els concerts als bars i restaurants o les Jam Sessions s’han hagut de cancel·lar. Per aquest motiu aquest any el JAS tindrà una programació oberta, ja que alguns actes segurament es faran al llarg de l’any, en funció de com evolucioni la pandèmia.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure