LOADING

Type to search

Cultura

El Jazz Antic torna amb l’esplendor habitual

Sessió de jazz moustache, dimecres al Mercat Vell

La vuitena edició del Festival Jazz Antic de Sitges arrenca aquesta tarda al Mercat Vell amb la sessió de jazz moustache. Hi haurà en total una vintena de concerts, fins al diumenge, en què actuaran més de 50 músics locals, bandes emergents de Catalunya i de la resta de l’estat i amb projecció internacional.

Enguany, l’epicentre de l’esdeveniment serà el Mercat vell, tot i que també es realitzaran concerts a diversos restaurants i cafeteries arreu de la vila. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, explica que  “torna el Jazz Antic de Sitges amb tota l’esplendor habitual després d’una edició el 2021 limitada per les restriccions pandèmiques”.

La Parade 2022 Jazz Antic Sitges, el plat fort  de l’esdeveniment, tindrà lloc dissabte a les 19 hores, amb gran part dels músics del Festival d’enguany. El recorregut començarà a la plaça de l’Ajuntament i finalitzarà al carrer Francesc Gumà. Del programa també destaquen altres actes, com el del divendres, amb el concert de la trombonista, cantant i compositora australiana, Shanon Barnett i l’actuació d’Èlia Bastida Trio amb el contrabaixista Joan Chamorro.

Altres propostes remarcables són les audicions escolars, adreçades a l’alumnat de primer i sisè de primària per divulgar els orígens del jazz de Nova Orleans, que enguany es faran a la Societat Recreativa El Retiro. També destaca el concert de Ràdio Sitges, dijous al Mercat Vell, amb els col·laboradors del programa Sitjazz de l’emissora musical i cultural Ràdio Sitges, entre els quals hi ha el saxo i contrabaixista, Joan Chamorro; el bateria sitgetà, Pinyu Martí, i el contrabaixista sitgetà, Joan Pinós, entre d’altres.

Programació:

Dimecres 6 d’abril:
Jazz Manouche Sessions (18 a 21 h) Lloc: Mercat Vell

Dijous 7 d’abril:
Els orígens del jazz (9.30 a 11 h) Lloc: Saló-Teatre El Retiro.
El nostre jazz de cada dia – concert i xerrada (18 h) Lloc: Mercat Vell
Èlia Bastida Trio (20 h) Lloc: Mercat Vell
Concert del programa Sitjazz de Ràdio Sitges (22 h) Lloc: Mercat Vell

Divendres 8 d’abril:
El jazz a l’escola (18 h) Lloc: CIM Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges
Parade: de concert en concert (19 h) Recorregut: Pl. de Joan Duran i Ferret, Cardenal Vidal i Barraquer, Pl. de l’Hospital, Av. Camí dels Capellans, de la Lluna, del Sol, Av. de les Flors, Pas de sota la via, de l’Hort gran, Francesc Gumà, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Sant Josep, Sant Gaudenci, Cap de la Vila, Major, Pl. de l’Ajuntament.
Uroz Jazz Dealers (20 h) Lloc: Mercat Vell
Sharon Barnett Quintet (22 h) Lloc: Mercat Vell
Jam Session (23.30 h) Lloc: Montroig Café

Dissabte 9 d’abril:
Concert vermut amb S.A. for Dixieland (12 h) Lloc: Jardins del Prado
Jazz Antic Sitges parade 2022 (19 h) Recorregut: Pl. de l’Ajuntament, Major, Cap de la Vila, Sant Francesc, Sant Gaudenci, Sant Josep, Bonaire, Jaon Tarrida, Marquès de Mont-Roig, Parellades, Cap de la Vila i Jesús fins a Francesc Gumà.
Sopar & Jazz (21 h) Lloc: Montroig Café Pizzeria Cap de la Vila Els Jardins d’El Retiro Cañateca
Jam Session Antic Sitges (23 h) Lloc: Mercat Vell

Diumenge 10 d’abril:
Concert vermut amb S.A. for Dixieland (12 h) Lloc: Jardins d’El Retiro
Final de festa a l’Utopia Beach House (13.30 h) Lloc: Utopia Beach Hous

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure