LOADING

Type to search

Actualitat

El jovent respon al cribratge massiu

Cua a la carpa d’entrada, aquest matí a les 9 hores

Els joves sitgetans estan contestant amb entusiasme i assisteixen en massa al testatge que s’està fent durant tot el dia al CAP de Sitges. A les 8 del matí, una hora abans que obrissin les portes, les primeres persones ja feien cua davant del mòdul que CatSalut ha habilitat entre l’entrada del centre i les urgències, a tocar del carrer Samuel Barrachina. A les 9 hores, hora en què engegaven les PCR. Una setantena de noies i nois esperaven pacientment, amb la mascareta posada, el seu torn. No obstant això, a mig matí, el ritme ha caigut i no hi ha gent esperant, però hi ha un degoteig contant.

Obtenir el passaport Covid per poder viatjar en les pròximes setmanes; assegurar-se que no tens el virus per poder punxar-se la primera dosi de Pfizer o Moderna –la vacunació d’aquest grup d’edat va començar ahir–, o per quedar-se tranquils, després del gran nombre de casos: tothom té algun conegut o amic d’aquesta franja que ha donat positiu aquests darrers dies. Diversos són els motius que han portat els joves a esperar-se durant gairebé una per realitzar-se la prova, fet que demostra la responsabilitat de bona part de la joventut, tot i que la ciutadania els hi reprotxa les trobades sense cap mena de mesura de seguretat.

Sitges és al podi de les poblacions amb un risc de rebrot més alt de tot Catalunya, gairebé 6.000, i una rt disparada, que s’enfila fins als 4,5, que es duplica en la població de 16 a 29 anys. Per tots aquests variables, l’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat dels joves i els hi demanen que “segueixin actuant amb responsabilitat i acudeixin al cribratge massiu. Tots hem de posar el nostre granet de sorra per aturar la pandèmia”.

Fins a les 20 hores estarà operativa la carpa, on dos sanitaris realitzen PCR sense parar. Per assistir-hi només cal dur la targeta sanitària i no cal reserva prèvia.

Notícies relacionades:
Sitges serà objecte d’un cribatge massiu per aturar la transmissió de la Covid-19 (6 de juliol de 2021)
L’onada de Covid afecta nous locals (6 de juliol de 2021)
Sitges serà objecte d’un cribatge massiu per aturar la transmissió de la Covid-19 (5 de juliol de 2021)
Sitges és el municipi amb major evolució del virus (5 de juliol de 2021)
L’expansió del virus afecta de ple a l’oci nocturn, però també al conjunt del turisme local (5 de juliol de 2021)
Sitges registra 127 positius en només 48 hores (3 de juliol de 2021)
Sant Camil es manté al marge de l’onada (2 de juliol de 2021)
El nou brot de Covid també afecta a locals d’oci (2 de juliol de 2021)
El contagi es multiplica per quatre a Sitges en una setmana (1 de juliol de 2021)
La pandèmia pressiona les platges (30 de juny de 2021)
Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys (29 de juny de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure