LOADING

Type to search

Actualitat

El Margalló s’incorpora al Govern

El tres partits del Govern municipal (ERC, SGI i Guanyem Sitges) han signat avui un acord amb El Margalló, el partit nascut a Garraf i les Botigues i que a les eleccions del maig passat va obtenir un regidor. L’acord certifica el vot favorable del Margalló a la proposta de pressupost municipal i, el que és més rellevant, la seva incorporació a l’Equip de Govern. És a dir, a partir d’ara, el Govern municipal estarà integrat –a l’espera que culminin les negociacions a diverses bandes– per quatre formacions, que sumen 9 dels 21 regidors del consistori.

L’acord entre el Govern i la formació nascuda a Garraf i les Botigues l’han signat aquesta tarda a la Casa de la Vila l’alcaldessa, Aurora Carbonell; el regidor del Margalló, José M. Martínez; i David Martínez i Júlia Vigó, en representació d’SGI i Guanyem Sitges, respectivament. L’entesa suposa unes inversions de prop de 2 milions d’euros per a Garraf i les Botigues l’any 2020, a l’espera de determinar el cost d’altres actuacions. L’acord també regula una part de les operacions en aquestes zones programades per als anys 2021 i 2022. Es tracta del conjunt d’inversions més important assolit mai a Garraf i les Botigues, dos nuclis que tradicionalment s’han queixat de la deixadesa per part de l’Ajuntament.

Amb aquesta aliança, José M. Martínez serà el nou regidor de Garraf i les Botigues, una figura de nova creació, que treballarà transversalment amb altres departaments municipals. Martínez ha subratllat durant l’acte d’avui que l’acord “resulta especialment beneficiós per a aquests nuclis” i s’ha mostrat satisfet pel resultat aconseguit després de setmanes de negociacions.

Entre les actuacions programades per a aquest 2020 a Garraf i les Botigues figuren la construcció de l’estació depuradora de Garraf (950.0000 euros), la primera fase de les obres de soterrament de l’enllumenat públic i la telefonia a Garraf II (450.000 euros) o les obres de millora a l’estació de Garraf (473.000 euros), a més de diverses actuacions integrades en les obres de remodelació del passeig de les Botigues i la realització de diversos estudis per a inversions dels propers anys.