El Mediterranean Guitar Festival porta una trentena de concerts i 70 artistes

Un dels recitals a l’ermita de Sant Sebastià
- Publicitat -

Ambiciosa aposta en la nova edició del Mediterranean Guitar Festival que se celebra a l’ermita de Sant Sebastià fins al 27 d’octubre. El certament es va inaugurar divendres passat i arriba enguany amb un programa que inclou la celebració de 32 concerts, de 24 formacions diferents, i amb més de 70 músics, entre els quals destaca la presència d’artistes de referència mundial com el guitarrista flamenc Javier Gavara, que interpreta un Tribut a Paco de Lucía, o el sextet de corda Camerata Venezia, entre d’altres.

De fet, l’actuació inaugural del passat divendres la va realitzar Javier Gavara, i al finalitzar es va oferir al públic una copa de malvasia per celebrar l’inici de la nova edició. A més, l’organització va anunciar un conveni de col·laboració amb l’associació Colors Sitges Link.

El Festival va néixer l’any 2016 amb la voluntat d’apropar la música a les esglésies de diferents poblacions de la costa catalana a través d’artistes i intèrprets de la guitarra.

Aquest any, el festival comptarà el 9 de juliol amb un dels plats forts. El Concierto de Aranjuez, il·lustre composició de Joaquín Rodrigo, s’interpretarà al Prado amb la presència de l’Orquestra del Maresme, amb el seu director titular Jordi Montoliu i com a solista el guitarrista nord-americà Celil Refik Kaya, una primera figura mundial que ja s’ha convertit en un fixe del festival.

Entre la programació també destaquen actuacions esperades pel públic, com són les del prestigiós guitarrista català Guillem Pérez-Quer, cap del departament de Guitarra del Conservatori del Liceu de Barcelona, el 28 de juliol o l’actuació de la guitarrista russa resident a Barcelona Ekaterina Zaytseva, considerada per la crítica com una de les millors guitarristes europees de l’actualitat, i que actuarà el 21 de juliol.

Les actuacions del festival, al qual col·labora l’Ajuntament de Sitges, es celebraran tots els divendres i els dimarts a partir de les 21h.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats