LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El món cultural local se suma a l’Apagada Cultural

Entitats, organitzacions i creadors de Sitges i de Ribes se sumen avui i demà a l’Apagada Cultural, que clama per 48 hores sense cultura a Internet i a les xarxes. La iniciativa pretén visualitzar el paper dels artistes a la societat i que la seva feina –com la de qualsevol altre professional– sigui conseqüentment retribuïda. L’acció ha estat plantejada com a reacció al paper passiu i inactiu del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, que va manifestar que no es preveien accions especials de suport al teixit cultural, tot i el fort impacte econòmic que està patint per la crisi del coronavirus.

Entre les organitzacions locals que s’han sumat a l’Apagada Cultural hi ha el Festival de Cinema de Sitges, els festivals Fes + Chapeau i Monocicle de Ribes, les Barraques de Sitges, la Palmera Torta, el Casino Prado o les biblioteques de Sitges i de Ribes. També una llarga llista d’artistes, músics o escriptors han optat per aturar la visualització de la seva creació avui i demà. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, també hi ha donat suport, així com la presidenta del Consell Nacional de les Arts, Vinyet Panyella, a t´tiol personal.

Amb el confinament, diversos canals culturals en línia i les xarxes socials han esdevingut plataformes de difusió de música, espectacles, relats… però sempre a cost zero; és a dir, sense que els seus creadors vegin ni cinc. L’Apagada Cultural pretén també contribuir a canviar aquest estat d’opinió en què la cultura “ha de ser gratis” i que, per tant, els seus creadors puguin veure retribuïda la seva feina.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA