El Museu Romàntic, sense data d’obertura

Vestíbul d’entrada del Romàntic
- Publicitat -

Tot i el rebombori generat per la no continuïtat, de moment, del director-gerent en funcions dels Museus de Sitges, Pere Izquierdo, l’activitat al Consorci no cessa. En una entrevista emesa a Ràdio Maricel la setmana passada, el delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona i president del Consorci del Patrimoni de Sitges, Joan Carles García Cañizares, va situar una mica l’ordre del dia en les futures actuacions dels Museus.

A més de donar el seu punt de vista sobre l’afer Izquierdo, i amb la voluntat que aquest serial pugui finalitzar aquest primer trimestre de l’any, també va parlar d’alguns projectes que podrien veure la llum aquest 2022, com la reobertura del Museu Romàntic, tancat des del desembre de 2014. A principis de novembre Pere Izquierdo, quan encara exercia en el càrrec, va anunciar que el museu obriria les portes a finals de la primavera, però en aquesta entrevista, Garcia Cañizares puntualitzava que aquest procés s’allargaria una mica més i que la desitjada obertura probablement no seria fins ben entrat l’estiu.

De totes maneres, Xavier Salmerón, regidor de Cultura, no és tan optimista davant la possible reobertura del museu tan aviat. Afirma que “sense una direcció gerent al capdavant del Consorci que pugui acabar de desenvolupar un seguit d’actuacions que encara estan pendents, com la instal·lació elèctrica, la instal·lació d’un ascensor, entre altres, és poc probable tenir l’equipament a punt a l’estiu” apuntant, com a mínim, a finals d’any com una data més realista. A més, tant el regidor com l’equip de govern, no han quedat satisfets amb la climatització de museu, amb alguna maquinària visible a les sales, i resten pendents de la Comissió Tècnica del Patrimoni Arquitectònic de Sitges, COTEPAS, i la Generalitat, per determinar si es poden fer algunes millores per reduir el seu impacte.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats