El nombre de defuncions ja és inferior a l’any passat

- Publicitat -

Un senyal inequívoc de recuperació: el nombre de defuncions registrat a Sitges durant la primera quinzena de juny va ser més baix que en el mateix període de l’any passat. Es tracta d’una dada que il·lustra que el pitjor de la Covid-19 ha quedat enrere, si més no, fins ara. Entre l’1 i el 15 de juny hi va haver nou morts a Sitges, mentre que en les mateixes dues setmanes de l’any passat en van ser onze.

Per primera vegada des de començament de març, la xifra de defuncions s’ha invertit i se situa per sota de la referència de l’any anterior. Ja durant la segona quinze de maig, les dades van ser pràcticament iguals, ja que només hi va haver una única mort, mentre que el 2019 no en va ser cap.

Quan a mitjans de de març, va esclatar la crisi del coronavirus, el nombre d’enterraments als dos cementiris de Sitges i d’incineracions es va doblar respecte l’any anterior. Aquesta mateixa tendència es va mantenir –i de manera disparada– durant la primera quinze d’abril, en què es van registrar 27 defuncions. Durant la segona quinzena d’aquell més es va mantenir igual, tot i que amb una reducció quantitativa, mentre que al maig es van començar a aproximar les xifres d’un any i altre.

Per altra banda, les xifres de contagis també es mantenen estables. A Sitges ja fa vuit dies que estan immòbils en els 179 positius acumulats (inclou els recuperats i també els morts).

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats