LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El nombre de nous casos es dispara a Sitges i Ribes

La Ribera, ahir dimecres al migdia

Els nous positius es multipliquen i, previsiblement, constitueixen el major nombre quantitatiu des de l’inici de la pandèmia. Cal afirmar que previsiblement, perquè les indicacions recents del Departament de Salut que en els casos lleus no s’hi accedeixi als CAP per evitar el col·lapse evidencia que la quantitat total de casos nous és, com a mínim, sensiblement superior a la recollida per les xifres oficials.

Salut ha anunciat 292 casos nous en les darrers set dies a Sitges i 326 a Sant Pere de Ribes. Només a començament de juliol se’n van detectar més: 365 a Sitges. Aleshores, la norma apuntava a recollir-los tots en les llistes de Salut.

L’augment de casos registrat a nivell local aquesta setmana és més alt que la mitjana catalana: més del 8 per cent, respecte al poc més del 7. Es tracta d’un increment de gairebé el doble que la setmana passada, que a Sitges va ser del 4,33 per cent.

En aquest escenari, el conjunt dels indicadors epidemiològics estan disparats, especialment, tres: el risc de rebrot, la incidència activa i la positivitat de les proves. El risc de rebrot se situa a la vora dels 3.000 punts, tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes. Es trata d’unes xifres desproporcionades, que només es van assolir els primers dies de juliol. També la incidència activa és especialment elevada a nivell local (al voltant del 1.500), que posa de manifest el creixement desbocat dels positius.

El nombre de proves PCR i tests d’antígens que donen positiu també és exagerat: la mitjana de la setmana ha estat a Sitges del 14,16 per cent, però ahir va arribar al 19,65. El que recomana l’OMS per tenir la pandèmia sota control és que no passi del 5.

L’altra cara de la moneda són els contagiats que acaben a l’hospital. Tot i tenir un nivell exageradament elevat de positius, només dues persones de Sitges i sis de Sant Pere de Ribes estan hospitalitzades per Covid actualment. El mes de gener passat, quan es va registrar un fort augment del virus pels efectes del Nadal (i amb la vacuna aleshores només limitada a les residències), n’hi va haver una vintena.

Notícies relacionades:
La vacunació accelera en la seva velocitat màxima (28 de desembre de 2021)
El virus s’estén arreu, amb casos lleus, però afecta de ple l’economia (23 de desembre de 2012)
Les escoles queden mig buides per por a passar un Nadal confinat (20 de desembre de 2021)
El virus continua fora de control, però amb la majoria de casos de caràcter lleu (16 de desembre de 2021)
Els nous positius tenen de mitjana 34 anys (14 de desembre de 2021)
Prop de 3.500 sitgetans ja han rebut la tercera dosi de la vacuna (10 de desembre de 2012)
Pugen els positius entre els escolars, però baixa el nombre de confinats (7 de desembre de 2021)
100 nous positius a Sitges en només tres dies (6 de desembre de 2021)
El CAP rebrà reforços per abordar la nova onada de la Covid (4 de desembre de 2021)
L’expansió de la Covid és a Sitges més del doble que la mitjana catalana (2 de desembre de 2021)
Els alumnes confinats ja superen els 400 a Sitges (1 de desembre de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure