LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El nou escenari socioeconòmic, l’ampliació del Govern i la Festa Major de Ribes, a L’Eco

L’Eco presenta una fotografia i anàlisi del nou panorama socioeconòmic derivat de la represa en la qual ha entrat tot Catalunya i de quina manera impacta a la realitat de Sitges i de Ribes. Ho fem amb diferents reportatges, informacions, dades i opinions. A més, també presta atenció a altres elements de la realitat local.

A les nostres pàgines avaluem com surten de l’Estat d’Alarma Sitges i Ribes amb indicadors sanitaris i econòmics. En el primer cas, exposem l’impacte que ha deixat la Covid-19 en nombre de contagis i què representen aquestes dades respecte al conjunt de Catalunya. També analitzem com està sent la represa a les residències i entren fins la Fundació Ave Maria per narrar com estan afrontant la nova situació després d’haver aconseguit mantenir el virus fora del seu recinte.

En l’òptica econòmica, detallem quins són els sectors que estan facturant més i quina ha estat l’evolució respecte als darrers mesos. També entrem a les cuines de restaurants de Sitges per exposar com estan adaptant-se a la nova situació. Les platges és un altre dels focus d’actualitat: en un article exposem el seu paper davant el canvi climàtic i en un altre quina és la gestió de les noves mesures de protecció que hi estan implantant.

A L’Eco d’aquesta setmana iniciem una nova sèrie, dedicada a les vides que, en un sentit o altre, ha trastocat la Covid-19. Els dos primers protagonistes són el traumatòleg José Luis Palazzi i el publicitari Camil Roca.

A més dels assumptes relacionats amb la Covid-19 tractem l’evolució de les negociacions d’ampliació del Govern i què és el separa les dues parts més allunyades. Ho fem detallant els temes de discussió i diferències, però també posant en context les cultures diferents que suposen el PSC i Guanyem Sitges. Complementem aquesta informació amb dos articles d’opinió.

Coincidint amb el primer aniversari d’accés a l’Alcaldia, a L’Eco d’aquesta setmana publiquem un article d’Aurora Carbonell, que fa repàs dels dotze intensos mesos com a primera autoritat municipal.

Altres temes d’actualitat que abordem són la creació d’un dispositiu intel·ligent a l’Institut de Robòtica de Sitges, com se celebrarà Sant Joan sota els efectes de la Covid-19 i quin ha estat el balanç de Corpus. També recordem Carmen Pañella, traspassada la setmana passada, i José Manuel Palacios, ara en fa tres. Publiquem un nou capítol de la sèrie papallones de Sitges i us expliquem l’exposició d’homenatge a les primeres reivindicacions LGTBI.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un especial de vuit pàgines sobre la Festa Major de Ribes, amb diferents articles, que exposen com serà la festa, quins són alguns dels seus protagonistes i quin és el programa d’actes.

A més d’Aurora Carbonell, aquesta setmana comptem amb les firmes de Dani Alba, Pere Coll, Graciela Falconi, Lídia Gázquez, Anna Grimau, Ivan Martínez, Natàlia Matas, Pedro Palacios, Manel Pérez, Dani Piques, Isidre Roset, Xavier Salmerón – Júlia Vigó, Leo Stöber i Ignasi Viladevall. Les contres són d’Antoni Sella (Sitges) i Anton Ferret (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

També pots veure