El nou Govern municipal

- Publicitat -

Aurora Carbonell és la primera alcaldessa de Siges. Dissabte va ser escollida amb nou vots dels 21 del Ple, gràcies a la seva condició de ser la candidata més votada el 26 de maig. Carbonell lidera un govern integrat per ERC, Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges. És un govern clarament inclinat a l’esquerra i amb prou majoria independentista en el seu interior, però del que fa bandera és del “progressisme i el municipalisme”, dos conceptes suficientment transversals per obtenir simpaties més enllà dels votants de les tres forces.

El nou Govern neix amb la legitimitat que li aporten els pactes i també perquè incorpora les dues forces que més van pujar en les eleccions del 26M (ERC i SGI), així com Guanyem, que fa el decidit pas per prendre responsabilitats en la gestió municipal. Aquestes dues dades resulten prou eloqüents per aportar un marge de confiança necessari al nou executiu. Un marge que hauria d’anar més enllà dels cent dies de rigor i arribar, com a mínim, fins al pressupost del 2020, per constatar com el negocia i quins són seus els eixos fonamentals.

Però més enllà de programes, proclames i objectius –absolutament indispensables en qualsevol Govern– el veritable baròmetre que els sitgetans utilitzaran per valorar al nou Govern serà el que mostrin els resultats de la gestió. L’Ajuntament de Sitges és una casa extremadament complicada –probablement més que altres ajuntaments de les seves dimensions–, on sovint el camí utilitat per arribar a dos punts no resulta ni el més curt ni el més lògic. I el que en altres llocs resulta més senzill, àgil i efectiu, a Sitges es complica de manera innecessària i acaba repercutint en la qualitat de vida global dels seus habitants.

Per aquest motiu, molt probablement la gestió acabarà sent el principal valedor o maldecap, segons el seu resultat, del Govern progressista i municipalista, que, per primer cop té una dona al seu davant. Millorar els processos, resultar efectiu i mostrar-se amable i amb cara i ulls és un clam gairebé unànime que els ciutadans fan a l’Ajuntament. El nou Govern haurà d’esmerçar esforços en aquest capítol, tant o més que amb els seus projectes i programes engrescadors amb els quals han arribat els seus components.

Articles relacionats