El Pacte Local per a la recuperació perd força amb la sortida dels sectors econòmics

Platja de Sitges, aquesta setmana
- Publicitat -

La sortida de les tres principals associacions econòmiques del Pacte Local per a la Recuperació Socioeconòmica ha deixat aquesta eina mancada d’una de les seves potes essencials. El Pacte va celebrar ahir la seva segona cimera, amb la participació de tots els agents implicats i en la qual ja no hi van ser presents el Gremi d’Hostaleria, Sitges Comerç i l’Associació Turística de Serveis a les Platges, que dimecres van anunciar la seva sortida per discrepàncies amb el Govern.

El Govern municipal va lamentar ahir la sortida voluntària del Pacte per part de les tres associacions i les ha emplaçat a “seguir treballant de forma conjunta en el Pacte que, per davant de tot, vol dibuixar possibles escenaris de futur, tot i ser conscient que a curt termini no hi haurà cap canvi de decisió”. El Govern ha reivindicat la valdesa del Pacte com “una estratègia pensada per millorar les febleses i consolidar les fortaleses del municipi, per potenciar els sectors econòmics i sense deixar a ningú enrere, amb una mirada de futur i prosperitat creada de la participació de tot l’ecosistema local”, si bé ha refusat fer cap autocrítica respecte els punts exposats pels agents socioeconòmics: top manta, sancions als pisos turístics il·legals, trasllat de sorra a les platges i Festival Jardins de Terramar.

En un comunicat emès ahir, els cinc partits del Govern (ERC, PSC, SGI, Guanyem i El Margalló) van replicar a l’anunci fet el dia abans pel Gremi d’Hostaleria, Associació de Platges i Sitges Comerç, tant amb accions puntuals com en posicionaments concrets. I precisament aquests posicionaments, com el del top manta o la draga, són els que impossibiliten cap acord entre les dues parts a hores d’ara per les divergències d’opinions, si bé tampoc dins del Govern hi ha un únic punt de vista.

La cimera del Pacte celebrada ahir va servir per visibilitzar les tres línies que segueix aquest òrgan de participació mixta, repartides en urgents, prioritàries i estratègiques. Sense els agents econòmics, el Pacte va evidenciar un dels seus mals: el pes excessiu del sector públic, que ha generat un cansament per part de les associacions econòmiques, pel que consideren una “desconnexió amb la realitat econòmica”. El Pacte preveu emetre les seves conclusions el 15 d’octubre. Precisament, les entitats socioeconòmiques van apuntar des del primer moment que aquesta data era massa tard: “algunes empreses ja hauran tancat”.

Ara el Pacte està integrat per l’Equip de Govern, representants de grups polítics municipals, Consells Municipals, tècnics dels serveis implicats i entitats i associacions convocades a les Taules Sectorials.

Notícia relacionada:
Els sectors econòmics abandonen el Pacte per a la Recuperació per divergències amb l’Ajuntament (29 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats