LOADING

Type to search

Actualitat

El Patronat obre portes per un dia

L’edifici necessitarà una reforma integral i un Pla Especial per dotar-lo dels usos culturals i socials que es preveu que encabeixi

L’antic edifici del Patronat d’Acció Social Catòlica torna a ser propietat de Sitges, després que l’Ajuntament formalitzés la compra a la Generalitat per un valor de 958.000 euros. L’adquisició ha permès recuperar part de la superfície que va ocupar aquesta entitat en un edifici que havia estat un dels punts de bullició cultural i social més important de la vila, com a seu i punt de trobada de múltiples entitats i associacions.

La superfície actual adquirida és de 230,5 metres quadrats i es correspon a l’edifici que té entrada pel carrer de les Parellades, el que era la planta baixa que allotja l’antiga sala d’exposicions i el pati interior, i la capella, a la planta superior. La superfície de l’antic edifici era superior a l’actual però es va reduir després que es vengués per a construir-hi pisos.

L’edifici necessitarà una reforma integral i una modificació del Pla General per dotar-lo de la classificació com a equipament i un Pla Especial per dotar-lo dels usos culturals i socials que es preveu encabeixi. Serà el nou govern municipal qui haurà de determinar quan i amb quin pressupost es reformarà l’edifici, així com quina serà la seva funció de cara al futur.

Amb l’edifici del Patronat, Sitges recupera un espai d’interès cultural i patrimonial, dotat d’infinites possibilitats. Un immoble amb vida pròpia, que va acompanyar el creixement, la formació i el lleure de molts sitgetans i que, d’aquí a un temps, tornarà a esdevenir el rovell de l’ou al centre del poble.

També pots veure