LOADING

Type to search

Eleccions Catalanes

El PDeCAT abandera a Sitges propostes a favor dels autònoms i els emprenedors

Magí Almirall i Rosa Huguet, avui al Cap de la Vila

El PDeCAT ha posat l’accent en l’economia i, d’una manera destacada, en el suport als autònoms i als petits empresaris, aquesta tarda a Sitges, en una trobada informativa que ha acompanyat la instal·lació d’una carpa al Cap de la Vila. El sitgetà Magí Almirall i l’alcaldessa de Canyelles, Rosa M. Huguet –tots dos en la llista que encapçala Àngels Chacón–, han reclamat un canvi de rumb en la gestió de la pandèmia per part del Govern i, especialment, en la desatenció que estan patint els sectors econòmics.

Rosa Huguet ha demanat exempció fiscals per als sectors afectats, per part de l’Estat i els ajuntaments, i ajuts directes i polítiques actives de suport per part de la Generalitat. “Hem trobat a faltar per part del Govern un suport decidit als sectors que més estan patint la situació”. I ha afegit que “la nostra candidata, Àngels Chacón, abans de ser destituïda com a consellera, va mostrar-se al costat d’autònoms, treballadors i empreses amb mesures concretes. En canvi, l’actual Govern ha estat més centrat en discutir entre ells”. Huguet ha posat com a exemple de model algunes de la polítiques a aplicar les mesures que ha dut a terme a Canyelles, on governa amb 10 dels 11 regidors del Ple: “l’any passat no vam cobrar la taxa de terrasses als establiments, ni ho farem aquest any ni els propers”, entre d’altres mesures als sectors afectats.

Per la seva part, Magí Almirall, ha apuntat que “el Govern ha de donar ajuts, però no almoina i, sobretot, el que ha de fer és impulsar actuacions que beneficiïn les empreses i els treballadors afectats”. El candidat sitgetà, a més, ha qualificat de “vergonyós” que l’Ajuntament giri el mateix import d’IBI als hotels aquest 2021, malgrat haver baixat la facturació al voltant d’un 70 per cent. “L’economia ha de ser la prioritat del proper Govern”, ha subratllat Almirall, que ha afegit: “han de venir recursos de Madrid, però si no venen, ho han de fer de la Generalitat, per salvar empreses i ocupacions i per salvar teixit laboral i productiu“. “És hora de governar”, ha conclòs, i ha posat com aval del PDeCAT “la nostra trajectòria i el coneixement del territori i de la realitat del carrer”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Accedeix a la pàgina d’informació de les eleccions catalanes

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure