El percentatge de positius creix a Sitges un 400% més que a tot Catalunya

Un repartidor al carrer Parellades, la setmana passada
- Publicitat -

El nombre de casos positius a Sitges ha crescut un 26,98 per cent en l’última setmana, un augment exagerat i desproporcionat en comparació amb la mitjana registrada a Catalunya en els mateixos dies (6,69 per cent). Es tracta d’una dada preocupant, que fins i tot supera la tendència a l’alça de les dues darreres setmanes.

En només set dies (entre dilluns passat i ahir diumenge), a Sitges s’han registrat 78 casos nous. Per posar com a exemple comparatiu, la primera setmana d’agost –quan ja s’havia iniciat l’actual pla de realització de proves massives de PCR– només van ser cinc casos. En només set dies, s’ha passat de 289 casos acumulats des del mes de març als 367. Es tracta de les pitjors dades a nivell local des de l’inici de la pandèmia.

Les dades d’aquesta setmana superen de llarg una tendència negativa ja registrada en els últims quinze dies i que trenquen de ple amb els bons resultats que havia tingut Sitges al llarg dels mesos anteriors.

Els responsables del CAP –on es duen a terme la majoria de proves– assenyales diferents causes que expliquen aquest augment: les trobades familiars –que durant la segona quinzena d’agost no han baixat–, els àpats que hi va haver durant la Festa Major i un augment generalitzat del nombre de proves, tant a la sanitat pública com privada. La lectura positiva de la situació és que la majoria de casos de contagi són lleus i no suposen, en aquests moments, una amenaça al sistema hospitalari. En la mateixa setmana, a Sant Pere de Ribes hi ha hagut 19 casos nous, que suposen un increment del 5,93 per cent. Es tracta d’una xifra en línia amb la registrada a la demarcació de Barcelona (5,88 per cent) i inferior a la mitjana de Catalunya (6,69 per cent).

Notícia relacionada:
Sitges registra l’augment més important de positius en un sol dia des de l’inici de la pandèmia
(3 de setembre de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats