LOADING

Type to search

Actualitat

El perfil dels turistes, la polèmica de les platges i la Malvasia, a L’Eco

La radiografia detallada dels turistes d’aquest estiu, la polèmica sobre la reducció de xiringuitos i serveis a les platges, les incògnites del trasllat de l’Escola Pia, la implantació del ploggin a Santa Bàrbara, el trasllat de grans superfícies de la Rambla del Garraf i la Setmana de la Malvasia, entre d’altres temes, protagonitzen L’Eco d’aquesta setmana.

Com són els turistes que ha rebut aquest estiu Sitges, d’on provenen els que més gasten, quina valoració fan de la destinació i quin ha estat el percentatge d’ocupació són algunes de les dades extretes de l’estudi elaborat per la Regidoria de Turisme i del qual ens en fem un ampli ressò aquesta setmana.

La informació local també posa el focus la polèmica sobre el nou Pla d’Usos, amb els plantejaments tant del Govern municipal com dels concessionaris que s’hi oposen. També publiquem un nou episodi de la polèmica entre les diverses parts implicades en el trasllat de l’Escola Pia, la implantació d’una iniciativa per fer esport i recollir deixalles per part dels veïns de Santa Bàrbara, que a Can Pei celebren l’enderroc dels barracons de l’antiga Agnès de Sitges i que el Sitges Next prepara una graella amb publicitaris de renom. Aquesta setmana també iniciem una sèrie amb protagonistes locals de la recuperació: el sitgetà Àxel Comas i el ribetà Gerard Gómez són els primers.

La celebració de la Setmana de la Malvasia centra l’atenció també a les nostres pàgines. Aquesta setmana entrevistem el professor Ignasi M. Muntaner, el titular del Sol y Sombra, Charly Pedrosa, i la Pubilla de Catalunya, la sitgetana Marta Ferret. La primera part d’un ampli reportatge sobre el polifacètic Pal Latorre, elaborat per Pedro Palacios, és un altre dels temes destacats a les nostres pàgines.

Les pàgines L’Eco in English tracten de l’enderroc dels mòduls de l’Escola Agnès, de l’augment d’incidències policials, dels nous pisos de promoció municipal i de la llibreria el Quiosc de l’Alba.

La secció de Ribes posa el focus en el trasllat anunciat d’algunes empreses de la Rambla del Garraf a Vilanova, la rehabilitació gradual de l’Hospital de Sant Camil, els ajuts municipals per a l’autoconsum i la instal·lació del Passatge del Terror a les Roquetes.

La informació cultural passa per la ballarina Sara Colomino, el guitarrista i periodista Juanjo Corcuera i el músic Eman Munia. També parlem de la nova estrena de La Cubana i del Memorial Josep Vadell.  El relat de Malvasia de Llibres és d’Asun Batlle.

A les pàgines d’Esports abordem la nova experiència de Xavi Pascual al Nàstic, el lideratge del Bàsquet Sitges, els compromisos dels equips locals de futbol, els nous reptes del Club Rítmica Sitges, la Mitja Rural de Ribes i l’èxit de la Cursa de la Lluna Plena.

Aquesta setmana comptem amb les firmes d’Isidre Also, Jimmy Burns, Lídia Gázquez, Anna Grimau, Manel Haro, Les Veïnes, Salvador Miret, Toni Muñoz, Pedro Palacios, Susana Preston, Llorenç Roca, Martí Sáez, Esperanza Sánchez , a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Joan Duran (Sitges) i Teresa Tort (Ribes). L’apunt és de Núria Fortuny.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper

Compra’l a l’iQuiosc.cat
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure