LOADING

Type to search

Actualitat

El PES proposa un “govern dels millors”

La proposta suma cinc regidors més de quatre partits diferents en funció dels seus perfils professionals i de la seva experiència en el darrer executiu municipal

El Partit Europeista de Sitges ha proposat una trencadora idea: constituir un “Govern dels millors”,  amb regidors de diferents formacions polítiques al marge de les seves adscripcions. La seva singular proposta l’han feta pública a través del darrer número de l’edició en paper de L’Eco.

El Govern proposat pel PES tindria al seu cap de llista, l’advocat Francesc Alcaraz, com alcalde, i a l’economista Josep Mussons (número 2) com a regidor d’Economia, Hisenda, Urbanisme i Medi Ambient. El número 3 de la llista, Jordi Estella, seria el responsable de Comerç. A partit d’aquí, la proposta del PES suma cinc regidors més de quatre partits diferents: Aurora Carbonell i Eduard Terrado, (d’ERC); Rosa Tubau (JxS), Carme Gasulla (Comuns Verds Sitges) i José Antonio Gilabert (PP), que gestionarien la resta de carteres en funció dels sues perfils professionals i la seva experiència en el darrer Govern municipal.

Francesc Alcaraz ha subratllat que “al PES prioritzem el consens i la captació per sobre del partidisme polític”. El seu programa electoral està centrat en la gestió i en el concepte de racional-democràcia, que deixa de banda els partidisme i les ideologies per sotmetre’ls a la gestió i la professionalització. El Partit Europeista, que es presenta per primer cop a les eleccions municipals, defensa que els regidors han d’ocupar àrees de govern d’acord amb els seus perfils professionals.

El PES ha renunciat a instal·lar cartells electorals i ha elaborat una campanya en base a propostes diferents, com l’elaboració d’un curtmetratge o una trobada de tapes, que va resultar conflictiva amb alguns dels establiments triats.