El sector de la construcció no nota la crisi

Obres al carrer de ca l’Antoniet
- Publicitat -

L’escenari econòmic és dolent per a la major dels principals sectors econòmics. Sobretot en el turístic, el més important de l’economia sitgetana i en el qual hi treballa més gent. Però el món de la construcció ha obrat un petit miracle i ha aconseguit recuperar pràcticament la totalitat dels treballadors que estaven en ERTO.

El problema que té davant sí el sector és saber què passarà en el mitjà termini. Ara hi ha treball perquè s’estan escometent els projectes d’abans de la Covid-19, però evidentment la posada en marxa de nous estarà condicionada per múltiples factors, fonamentalment l’evolució de la crisi sanitària i els efectes que tingui sobre la societat i l’economia.

Per incentivar un dels principals sectors econòmics, l’Ajuntament de Sitges, només decretarà la prohibició de la realització d’obres d’enderroc, excavacions, fonamentació, d’estructura i revestiments de façanes que requereixin ocupació de via pública, al centre del nucli antic, i la prohibició de les obres d’enderroc, excavacions, fonamentació i d’estructura a la resta de la vila, durant el mes d’agost. Per tal de compatibilitzar l’execució de les obres amb el descans dels veïns i dels visitants, els anys anteriors aquestes mesures s’aplicaven durant dos mesos: des de mitjans de juliols fins a mitjans de setembre.

Duran els dies més durs de l’Estat d’Alarma van quedar prohibides totes les obres tant públiques com privades, excepte aquelles de caràcter urgent. A finals d’abril es van aixecar aquestes restriccions, tot i que va estipular uns horaris més relaxats, per tal de poder compaginar-ho amb el teletreball, que en aquelles dates encara feia la majoria de la població.

Les primeres obres públiques que es van reprendre van ser les del projecte de canalització de l’aigua de pluja del carrer Espalter, on no es pot circular en la seva totalitat, afecten la mobilitat. Paral·lelament, a finals d’abril, es van reprendre les obres del nou camp esportiu de Pins Vens, que serà la nova seu del RC Sitges. La Generalitat va reprendre el mes de maig les obres de l’Escola Agnès de Sitges, a la urbanització de Quint Mar i es preveu que l’escola entri en funcionament el curs vinent.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats